Karameliniai pyragaičiai
Nuotraukoje patiekalas pagamintas iš šių ingredientų.
Ingredientai
- miltai: 225 gramai
- cukrus: 75 gramai
- sviestas: 200 gramų
- juodasis šokoladas: 350 gramų
- Karamelei:
- sviestas: 175 gramai
- cukrus: 175 gramai
- šviesus medus: 100 gramų
- kondensuotas pienas: 400 gramų
- vanilės ekstraktas: 1 šaukštelis
Gaminimo eiga
- Pirmiausia įkaitinkime orkaitę iki laipsnių temperatūros. Kepimo formą išklokime sviestiniu popieriumi. Tuomet sumaišykime miltus su cukrumi, suberkime susidariusius gumulėlius į išklotą kepimo formą ir paskirstykime tolygiu sluoksniu. Pabadykime paviršių su šakute ir maždaug -ai minučių įdėkime į šaldytuvą. Paskui dar minučių kepkime orkaitėje, kol švelniai paskrus.
- Po to produktus karamelei (išskyrus vanilę) sumaišykime puode, pakaitinkime, kol ištirps cukrus. Kai užvirs, pakaitinkime dar apie minučių, kol masė įgaus karamelės spalvą. Supilkime vanilę ir užpilkime masę ant trupinių formoje. Palikime atvėsti kambario temperatūroje.
- Įstatytame į karštą vandenį inde ištirpinkime šokoladą ir sviestą, užliekime ant karamelės ir palikime atvėsti kambario temperatūroje, paskui įstatykime į šaldytuvą.
- Galiausiai supjaustykime kvadratiniais pyragėliais ir galime patiekti ant stalo. Ragaujam:)
Pabaigai…
Nepamirškite ragauti ir reguliuoti prieskonių kiekio viso gaminimo metu.