Karameliniai vafliukai
Čia surašiau savo receptą. Jūsų patarimai ir idėjos visada laukiami komentaruose.
Ingredientai
- vaflių lakštai: 7 (dydžio kaip A4 popieriaus lapas)
- Rududu: 1 skardinė
- sviestas: 1 pakelis
Gaminimo eiga
- Geriausia, kad sviestas būtų kambario temperatūros. Jeigu ne, tuomet imame tarką ir jį sutarkuojame. Supilame skanųjį “Rududu” ir gerai išmaišome. Jeigu sunkiai išsimaišys, ta masė vistiek puikiai tiks.
- Tuomet imame vieną lakštą, dedame pertepimą ir išlyginame peiliu. Ant viršaus dedame kitą lakštą, vėl pakartojame patepimo procesą. Ir taip darome kol visi vafliai ir “Rududu“ tiesiog pasibaigs.
- Tada suvyniojame didžiulį vaflį į kepimo popierių arba plėvelę, dedame ant lentelės, ant viršaus dedame dar vieną lentelę bei kuom nors labai sunkiu prislegiame. Laikome šitaip bent jau per naktį.
- Kitą dieną supjaustome ir suvalgome. Užteks tik trumpam – labai skanu, susivalgys greitai.
Pabaigai…
Nenusiminkite, jei patiekalas nepavyksta tobulai; kiekviena klaida yra mokymosi patirtis.