Karamelinis pudingas

Karamelinis pudingas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Visada Kalėdoms gaminame šį puikų desertą! Karamelinis pudingas jau labai daug metų populiarus Norvegijoje kalėdiniu laikotarpiu. Labai daug šeimų neapsieina be jo per šventes. Ne išimtis ir mes. Šį kartą pudingą pagaminau anksčiau vyro pageidavimu. Kaip jis sako: galėčiau valgyti kasdien! Visiškai sutinku su juo! Kalėdoms gaminu dažniausiai du ir vieną dovanoju. Vakar pagaminau, o šiandien jau ragaujame po smagaus pasivaikščiojimo miške. Aš visada šiam pudingui naudoju vanilės ankštį. Norint pataupyti, galima dėti ir vanilinio cukraus ar pastos, bet man yra receptų, kurių sudėties aš nekeičiui.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 1 hour 30 minutes
Iš viso 1 hour 45 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodelis (Cukrui karamelizuoti)
  • Kepimo forma (Duonos kepimo forma)
  • Didelė kepimo skarda (Vandens voniai)
  • Peilis (Pudingui išimti iš formos)

Ingredientai
  

  • 200 ml Cukrus - Karamelės gaminimui
  • 400 ml Pienas
  • 400 ml Riebi grietinėlė
  • 5 v.š. Cukrus
  • 8 vnt Kiaušiniai
  • 1 vnt Vanilės ankštis

Gaminimo eiga
 

  • Ištirpinti 200 ml cukraus puodelyje ir supilti susidariusią karamelę į formos dugną.
  • Perpjauti vanilės ankštį, sėklytes išimti ir dėti į puodą, taip pat ir pačią ankštį. Ten pat supilti pieną, grietinėlę ir 5 šaukštus cukraus. Maišant, užvirti ir palikti atvėsti.
  • Tuomet lengvai išplakti kiaušinius. Maišant, supilti pieno-grietinėlės masę.
  • Prieš supilant į formelę su karamele, masę nukošti, ankštį išmesti. Naudoju duonos kepimo formą.
  • Formelę dėti į didesnę kepimo skardą, į kurią įpilti vandens, kad apsemtų maždaug 1/3 formelės.
  • Įkaitinti orkaitę iki 125°C ir kepti pudingą 60-90 min., priklausomai nuo orkaitės. Atvėsinti, dėti į šaldytuvą.
  • Išimant iš formelės, atsargiai apipjauti ir panardinti formelės dugną į karštą vandenį. Išversti į lėkštę, formą, kurioje patieksite.

Pabaigai…

Pudingą galima pagaminti 1-2 dienas prieš patiekiant. Patiekiamas su plakta grietinėle.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 6gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 250mgNatris: 100mgKalis: 150mgCukrus: 45gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Kalėdinis desertas, Karamelinis pudingas, Norvegiškas desertas, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating