Kavos tortas
Man patinka gaminti taip, kaip aprašiau čia. Jei turite kitų idėjų, pasidalinkite komentaruose.
Ingredientai
- Tešlai:
- kiaušinių: 4
- cukraus pudros: 150 gramų
- sviesto: 60 mililitrų
- juodojo šokolado: 50 gramų
- miltų: 120 gramų
- kepimo miltelių: 1/2 pakelio
- kakavos: 2 šaukštų
- Kremui:
- juodojo šokolado: 80 gramų
- grietinėlės: 400 mililitrų (30% riebumo)
- Tirštiklio grietinėlei: 1 pakelio
- Sumirkymui:
- likerio: 4 šaukštų
- Papuošimui:
- zefyrų: 6
Gaminimo eiga
- Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki laipsnių temperatūros. Atskiriame trynius nuo baltymų bei išplakame su cukraus pudra. Šokoladą sulaužome gabaliukais bei išlydome su sviestu inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu. Tuomet sumaišome su trynių mase. Ant viršaus užberiame miltus su kepimo milteliais bei kakavos milteliais.
- Paskui išplakame baltymus, supilame į paruoštą trynių masę bei greitai išmaišome. Supilame tešlą į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi bei kepame orkaitėje maždaug minučių.
- Tada kremui sulaužome šokoladą gabalėliais bei ištirpiname e ml grietinėlės. Tegu atvėsta. Likusią grietinėlę išplakame, sumaišome su šokolado mase bei maždaug -iai minučių įdedame į šaldytuvą. Po to kruopščiai sumaišome su tirštikliu.
- Galiausiai iškepusį torto pagrindą perpjauname pusiau, abi dalis apšlakstome likeriu, pertepame kremu, suvožiame, papuošiame zefyriukais. O dabar jau galime patiekti. Tikra tobulybė!
Pabaigai…
Maisto gaminimas namuose yra puikus būdas užtikrinti sveikesnius patiekalus ir kontroliuoti ingredientų kiekį.