Kavos tortas

Kavos tortas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Man patinka gaminti taip, kaip aprašiau čia. Jei turite kitų idėjų, pasidalinkite komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • Tešlai:
  • kiaušinių: 4
  • cukraus pudros: 150 gramų
  • sviesto: 60 mililitrų
  • juodojo šokolado: 50 gramų
  • miltų: 120 gramų
  • kepimo miltelių: 1/2 pakelio
  • kakavos: 2 šaukštų
  • Kremui:
  • juodojo šokolado: 80 gramų
  • grietinėlės: 400 mililitrų (30% riebumo)
  • Tirštiklio grietinėlei: 1 pakelio
  • Sumirkymui:
  • likerio: 4 šaukštų
  • Papuošimui:
  • zefyrų: 6

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki laipsnių temperatūros. Atskiriame trynius nuo baltymų bei išplakame su cukraus pudra. Šokoladą sulaužome gabaliukais bei išlydome su sviestu inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu. Tuomet sumaišome su trynių mase. Ant viršaus užberiame miltus su kepimo milteliais bei kakavos milteliais.
  • Paskui išplakame baltymus, supilame į paruoštą trynių masę bei greitai išmaišome. Supilame tešlą į kepimo formą, išklotą sviestiniu popieriumi bei kepame orkaitėje maždaug minučių.
  • Tada kremui sulaužome šokoladą gabalėliais bei ištirpiname e ml grietinėlės. Tegu atvėsta. Likusią grietinėlę išplakame, sumaišome su šokolado mase bei maždaug -iai minučių įdedame į šaldytuvą. Po to kruopščiai sumaišome su tirštikliu.
  • Galiausiai iškepusį torto pagrindą perpjauname pusiau, abi dalis apšlakstome likeriu, pertepame kremu, suvožiame, papuošiame zefyriukais. O dabar jau galime patiekti. Tikra tobulybė!

Pabaigai…

Maisto gaminimas namuose yra puikus būdas užtikrinti sveikesnius patiekalus ir kontroliuoti ingredientų kiekį.
Recepto raktažodžiai Tortai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating