Keksiukai su cukinija, bananais ir žemės riešutais
Tai labai maistingi, skanūs keksiukai, kurie patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Tiems, kurie mėgsta augalinę mitybą, tai puikus pasirinkimas desertui 🙂
Ingredientai
- 2 puodeliai miltų
- 1 arbatinis šaukštelis sodos bikarbonato
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 1 1/2 arbatinio šaukštelio maišytų prieskonių
- 3/4 puodelio rudojo cukraus
- 2 tarkuotos vidutinės cukinijos
- 1/2 puodelio pjaustytų žemės riešutų
- 2 prinokę bananai
- 1 puodelis aliejaus
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Į kepimo indą įtieskite popierines keksiukų formeles.
- Suberkite miltus, kepimo miltelius, sodos bikarbonato bei maišytus prieskonius į vidutinio dydžio indą. Įdėkite žiupsnelį durskos. Sudėkite cukrų, cukiniją, žemės riešutus. Sudėkite bananus ir viską sutrinkite.
- Į mišinį pilkite aliejų kol masė taps vientisa. Išpilstykite masę į formeles ir kepkite tol, kol keksiukai gražiai paruduos, o įkišus krapštuką jis neaplips tešla.(apie 45 min.)
Pabaigai…
Kokybiški ingredientai dažnai duoda geriausius rezultatus maisto gamyboje.