Keksiukai su obuoliais
Daugiau apie receptą ir ingredientus pateikta žemiau.
Ingredientai
- obuoliai: 1 kilogramas (rūgštūs)
- cukrus: 1 stiklinė
- rafinuotas aliejus: 1/2 stiklinės
- miltai: 2-2,5 stiklinės
- kiaušiniai: 3
- kokoso drožlės
- druska
- kepimo milteliai
- cinamonas
- rudasis cukrus
Gaminimo eiga
- Pirmiausiai obuolius nulupkime bei išimkime sėklalizdžius. Padalinkime į dvi dalis: vieną dalį sutarkuokime su burokine tarka, antrą dalį supjaustykime labai mažais kubeliais.
- Tuomet kiaušinius gerai išplakime su druska, bei palaipsniui dėkime cukrų. Kai cukrus ištirps, plona srovele pilkime aliejų. Sudėkime tarkuotus obuolius.
- Tada miltus sumaišykime su kepimo milteliais, gerai išsijokime. Palaipsniui pilkime miltus bei dėkime pjaustytus obuoliukus. Gerai viską išmaišykime.
- Tešlą paskirstykime į formeles, viršų pabarstykime mišinuku iš rudojo cukraus, kokoso drožlių bei cinamono.
- Galiausiai kepkime maždaug – minutes iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaiteje. Skanių keksiukų!
Pabaigai…
Leiskite patiekalui pailsėti kelias minutes prieš patiekiant, kad pagerėtų skonis.