
Keksiukai su serbentais
Jūsų patarimai yra laukiami komentaruose apačioje.
Ingredientai
- kiaušinių: 2
- cukraus: 150 gramų
- pieno: 50 mililitrų
- Rikotos sūrio: 250 gramų
- sviesto: 100 gramų
- migdolų: 4 šaukšteliai (maltų)
- miltų: 300 gramų
- kepimo miltelių: 1 šaukštelio
- juodųjų serbentų: 100 gramų
- cukraus: 1 šaukštelio
Gaminimo eiga
- Pirmiausia kiaušinius išplakame su cukrumi, pienu, rikota bei kambario temperatūros sviestu. Tada suberiame maltus migdolus bei miltus ir kepimo miltelius. Gerai išmaišome iki vientisos masės.
- Tuomet sudedame tešlą į kepimo formeles, kad užsipildytų trys ketvirtadaliai formelių aukščio. Ant viršaus įspaudžiame serbentų.
- Galiausiai kepame laipsnių temperatūroje maždaug minutes, o iškepusius keksiukus išimame iš formelių, sudedame į lėkštę bei apibarstome cukraus pudra. Tikras gardumėlis!
- Patarimas: Uogas galim naudoti ir šaldytas, taip pat galima rinktis kitos rūšies, pvz., mėlynes.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra įgūdis, kuris tobulėja su praktika – nuolat eksperimentuokite ir mokykitės.