Kepti obuoliai su varške
Nuotraukoje matote patiekalą iš apačioje nurodytų ingredientų.
Ingredientai
- saldžiarūgščiai obuoliai: 5
- varškė: 200 gramų (riebi)
- cukrus: 3-4 valgomieji šaukštai
- sviestas: 1 valgomasis šaukštas
- vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
- cinamonas: 1/2 arbatinio šaukštelio
- lazdyno riešutai: keli
- razinos arba džiovintos spanguolės
Gaminimo eiga
- Pirmiausia dubenėlyje ištrinkime varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi sviestu, bei kiaušinio tryniu. Tada obuolius išskobkime (išimkime sėklalizdžius bei šaukšteliu išgremžkime dalį minkštimo).
- Tuomet į išskobtas ertmes pridėkime varškės, pabarstykime riešutais bei razinomis arba tiesiog džiovintomis spanguolėmis.
- Galiausiai kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug – minučių. Jau iškepusius obuolius pabarstykime cinamonu ir patiekime visiems smaližiams valgyti.
Pabaigai…
Nepamirškite kvėpuoti ir likti atsipalaidavus; maisto gaminimas turėtų būti streso neturinti veikla.