Kepti obuoliai
Žemiau pateiktas ingredientų sąrašas ir gaminimo aprašymas.
Ingredientai
- 4 obuoliai
- 1/4 puodelio trintų kepintų migdolų
- 2 šaukštai razinų
- 2 šaukštai pjaustytų džiovintų abrikosų
- 1/2 šaukšto trinto cinamono
- 2 šaukštai šviežių apelsinų sulčių
- cukrus apibarstymui
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 200⁰C.
- Išimkite obuolio vidurį su sėklomis.
- Naudodami peilį, gražiai nupjaukite obuolio viršų ir išimkite minkštimą. Minkštimo palikite pakankamai, kad obuolio sienelės kepant nesugriūtų.
- Išimtą obuolio minkštimą supjaustykite kubeliais ir kartu su razinomis, migdolais, abrikosais, cinamonu bei apelsinų sultimis sudėkite į dubenį.
- Mišinį atsargiai pilkite į obuolius leisdami jam truputėlį “išlipti” per viršų.
- Ant obuolių atgal uždėkite nupjautą viršų ir ant jo truputėlį užpilkite mišinio bei pabarstykite cukraus.
- Sudėkite obuolius į kepimo indą ir kepkite iki kol obuoliai truputį apvys ir jųviršūnėlės įgaus gražią rudą spalvą.
- Baigus kepti, išimkite obuolius ir leiskite jiems atvėsti. Patiekite šiltus.
- Patarimas: Obuolių dydis gali skirtis, todėl mišinio sudedamųjų ingredientų kiekis gali kisti.
Pabaigai…
Nebijokite modifikuoti receptų pagal savo asmeninį skonį.