Kepti obuoliai

Kepti obuoliai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Žemiau pateiktas ingredientų sąrašas ir gaminimo aprašymas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 4 obuoliai
  • 1/4 puodelio trintų kepintų migdolų
  • 2 šaukštai razinų
  • 2 šaukštai pjaustytų džiovintų abrikosų
  • 1/2 šaukšto trinto cinamono
  • 2 šaukštai šviežių apelsinų sulčių
  • cukrus apibarstymui

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 200⁰C.
  • Išimkite obuolio vidurį su sėklomis.
  • Naudodami peilį, gražiai nupjaukite obuolio viršų ir išimkite minkštimą. Minkštimo palikite pakankamai, kad obuolio sienelės kepant nesugriūtų.
  • Išimtą obuolio minkštimą supjaustykite kubeliais ir kartu su razinomis, migdolais, abrikosais, cinamonu bei apelsinų sultimis sudėkite į dubenį.
  • Mišinį atsargiai pilkite į obuolius leisdami jam truputėlį “išlipti” per viršų.
  • Ant obuolių atgal uždėkite nupjautą viršų ir ant jo truputėlį užpilkite mišinio bei pabarstykite cukraus.
  • Sudėkite obuolius į kepimo indą ir kepkite iki kol obuoliai truputį apvys ir jųviršūnėlės įgaus gražią rudą spalvą.
  • Baigus kepti, išimkite obuolius ir leiskite jiems atvėsti. Patiekite šiltus.
  • Patarimas: Obuolių dydis gali skirtis, todėl mišinio sudedamųjų ingredientų kiekis gali kisti.

Pabaigai…

Nebijokite modifikuoti receptų pagal savo asmeninį skonį.
Recepto raktažodžiai Desertai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating