
Kitoks Kuršėnų vyniotinis su juodųjų serbentų uogiene
Kaip gaminu surašiau žemiau.
Ingredientai
- Biskvitui:
- kiaušinių: 4
- cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
- miltų: 4 valgomųjų šaukštų
- Kremui:
- sviesto: 180 gramų
- varškės: 180 gramų
- saldinto sutirštinto pieno: 130 gramų
- Pertepimui:
- juodųjų serbentų uogienės: 100 gramų
Gaminimo eiga
- Pirmiausia paruošiame biskvitą: kiaušinių trynius bei cukrų išplakame iki purumo, į juos sudedame miltus bei labai gerai išmaišome.
- Tuomet atskirai iki standumo išplakame baltymus. Juos su šaukštu atsargiai įmaišome į tešlą (maišome tol, kol ji taps vientisa).
- Skardą išklojame kepimo popieriumi (jį ištepame plonai sviestu – biskvitas neprilips) ir ant jo tolygiai paskirstome tešlą.
- Kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug – minučių. Svarbu neperkepiname, nes tada biskvito negalėsime susukti, jis pasidarys per trapus, todėl atidžiai stebėkime, kad smarkiai neparuduotų. Iškepusį biskvitą dar karštą tuojau pat susukame į ritinėlį bei paliekame atvėsti.
- Tada paruošiame kremą: iki purumo išplakame sviestą (jis turi būti kambario temperatūros). Plakant po truputį supilame sutirštintą saldintą pieną.
- Po to varškę pertriname per sietelį, sudedame į sviesto – sutirštinto saldinto pieno masę bei labai gerai išmaišome
- Galiausiai išvyniojame biskvitą, sutepame jį juodųjų serbentų uogiene, tada – paruoštu kremu ir vėl suvyniojame bei padedame į šaldytuvą valandom. Prieš patiekiant galime pabarstyti milteliniu cukrumi (neprivaloma).
- Patarimas: jei mėgstame mažiau saldų bei mažiau riebų vyniotinio įdarą, galime dėti mažiau sviesto bei daugiau varškės.
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra įgūdis, kuris tobulėja su praktika – nuolat eksperimentuokite ir mokykitės.