Kitoks Kuršėnų vyniotinis su juodųjų serbentų uogiene

Kitoks Kuršėnų vyniotinis su juodųjų serbentų uogiene

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kaip gaminu surašiau žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • Biskvitui:
  • kiaušinių: 4
  • cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
  • miltų: 4 valgomųjų šaukštų
  • Kremui:
  • sviesto: 180 gramų
  • varškės: 180 gramų
  • saldinto sutirštinto pieno: 130 gramų
  • Pertepimui:
  • juodųjų serbentų uogienės: 100 gramų

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia paruošiame biskvitą: kiaušinių trynius bei cukrų išplakame iki purumo, į juos sudedame miltus bei labai gerai išmaišome.
  • Tuomet atskirai iki standumo išplakame baltymus. Juos su šaukštu atsargiai įmaišome į tešlą (maišome tol, kol ji taps vientisa).
  • Skardą išklojame kepimo popieriumi (jį ištepame plonai sviestu – biskvitas neprilips) ir ant jo tolygiai paskirstome tešlą.
  • Kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug – minučių. Svarbu neperkepiname, nes tada biskvito negalėsime susukti, jis pasidarys per trapus, todėl atidžiai stebėkime, kad smarkiai neparuduotų. Iškepusį biskvitą dar karštą tuojau pat susukame į ritinėlį bei paliekame atvėsti.
  • Tada paruošiame kremą: iki purumo išplakame sviestą (jis turi būti kambario temperatūros). Plakant po truputį supilame sutirštintą saldintą pieną.
  • Po to varškę pertriname per sietelį, sudedame į sviesto – sutirštinto saldinto pieno masę bei labai gerai išmaišome
  • Galiausiai išvyniojame biskvitą, sutepame jį juodųjų serbentų uogiene, tada – paruoštu kremu ir vėl suvyniojame bei padedame į šaldytuvą valandom. Prieš patiekiant galime pabarstyti milteliniu cukrumi (neprivaloma).
  • Patarimas: jei mėgstame mažiau saldų bei mažiau riebų vyniotinio įdarą, galime dėti mažiau sviesto bei daugiau varškės.

Pabaigai…

Maisto gaminimas yra įgūdis, kuris tobulėja su praktika – nuolat eksperimentuokite ir mokykitės.
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating