Kondensuoto pieno keksiukai
Šie purūs, minkšti, kvepiantys, nebrangiai ir greitai pagaminami naminiai keksiukai bus tikras smaližių džiaugsmas :)) Nepamiškite įdėti daug meilės ir šilumos ♥
Šio recepto sėkmės paslaptis – kondensuotas pienas. Tai saldintas, sutirštintas pienas, kuris gamybos procese buvo verdamas tam, kad būtų pašalinta dalis vandens. Šis garinimo procesas sukoncentruoja cukrų ir suteikia sutirštintam pienui savitą saldumą. Kondensuotas pienas yra sutirštintas, tačiau išlieka skystos konsistencijos (skirtingai nei karamelizuotas pienas “rududu”). Be to, kondensuotas pienas yra daug tirštesnis už įprastą pieną, todėl keksiukų tekstūra tampa itin glotni. Naudojamas kepimui, kondensuotas pienas padeda paruduoti ir karamelizuoti keksiukų išorę, kad jie gražiai atrodytų. Taigi jis ne tik suteikia keksiukams drėgnumo ir saldumo, bet ir padeda jiems suteikti gražią auksinę spalvą. Kondensuotas pienas iš tiesų yra stebuklingas ingredientas!
Ingredientai
- 1 indelis kondensuoto pieno
- 2 kiaušiniai
- 200 g miltų
- 1 šaukštas kepimo miltelių
- 50 g lydyto sviesto
- Mėgstamas šokoladas (nebūtina)
Gaminimo eiga
- Dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite kondensuotą pieną, lydytą sviestą ir išmaišykite.
- Į tą patį indą suberkite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais, viską išmaišykite.
- Gautą masę supilti į keksiukų formeles, į vidų galima įdėti po šokolado gabaliuką.
- Kepti įkaitintoje 190 laipsnių orkaitėje apie 45 min, kol gražiai paruduos.
- Skanaus!
Pabaigai…
Nenusiminkite, jei patiekalas nepavyksta tobulai; kiekviena klaida yra mokymosi patirtis.