Lengvas varškės ir pieno desertas

Lengvas varškės ir pieno desertas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Nuotraukoje kaip tik iš šių ingredientų, o žemiau rasite ir gaminimo eigos aprašymą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • pienas: 500 mililitrų
  • cukrus: 2 valgomieji šaukštai
  • kakava: 2 valgomieji šaukštai
  • želatina: 100 gramų
  • kiaušiniai 2
  • vaisių sultys: 1 puodelis
  • varškė: 250 gramų
  • bananai: 1 (arba kiti mėgstami vaisiai)

Gaminimo eiga
 

  • Pačioje pradžioje pasiruošiame želatiną. Užpilame ant jos du puodelius šalto virinto vandens. Pieną supilame į puodą, įberiame valgomuosius šaukštus cukraus. Tuomet pridedame šaukštus kakavos miltelių. Verdame ant labai mažos ugnies, kai tik užvirs išjungiame viryklę, leidžiame atvėsti.
  • Tada į atskirą dubenėlį įmušame kiaušinius bei sutriname su cukrumi (jo dedame pagal savo skonį). Į kiaušinių masę sudedame varškę. Pridedame mažiau nei pusę paruoštos želatinos, prieš tai ją reikia pašildyti vandens vonelėje. Viską gerai sumaišome.
  • Atpilame dar nedidelę dalį želatinos (jos reikės trečiam sluoksniui), o likusią pilame į pieną, viską sumaišome. Masę pilkime į formą, tuomet palikime šaldytuve, kol ši sustings. Ant viršaus dėkime varškės masę. Vėl dėkime į šaldytuvą. Galiausiai lieka paskutinis sluoksnis. Sudedamee pjaustytus bananus, ant viršaus supilame sultis sumaišytas su želatina. Dedame šaltai, laukiame kol sustings.

Pabaigai…

Skirkite laiko mėgautis maisto gaminimo aromatais ir garsais; tai yra dalis patirties.
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating