Lengvas varškės ir pieno desertas
Nuotraukoje kaip tik iš šių ingredientų, o žemiau rasite ir gaminimo eigos aprašymą.
Ingredientai
- pienas: 500 mililitrų
- cukrus: 2 valgomieji šaukštai
- kakava: 2 valgomieji šaukštai
- želatina: 100 gramų
- kiaušiniai 2
- vaisių sultys: 1 puodelis
- varškė: 250 gramų
- bananai: 1 (arba kiti mėgstami vaisiai)
Gaminimo eiga
- Pačioje pradžioje pasiruošiame želatiną. Užpilame ant jos du puodelius šalto virinto vandens. Pieną supilame į puodą, įberiame valgomuosius šaukštus cukraus. Tuomet pridedame šaukštus kakavos miltelių. Verdame ant labai mažos ugnies, kai tik užvirs išjungiame viryklę, leidžiame atvėsti.
- Tada į atskirą dubenėlį įmušame kiaušinius bei sutriname su cukrumi (jo dedame pagal savo skonį). Į kiaušinių masę sudedame varškę. Pridedame mažiau nei pusę paruoštos želatinos, prieš tai ją reikia pašildyti vandens vonelėje. Viską gerai sumaišome.
- Atpilame dar nedidelę dalį želatinos (jos reikės trečiam sluoksniui), o likusią pilame į pieną, viską sumaišome. Masę pilkime į formą, tuomet palikime šaldytuve, kol ši sustings. Ant viršaus dėkime varškės masę. Vėl dėkime į šaldytuvą. Galiausiai lieka paskutinis sluoksnis. Sudedamee pjaustytus bananus, ant viršaus supilame sultis sumaišytas su želatina. Dedame šaltai, laukiame kol sustings.
Pabaigai…
Skirkite laiko mėgautis maisto gaminimo aromatais ir garsais; tai yra dalis patirties.