Lietiniai su mėlynių uogiene
Jei domitės, kaip paruošti šį patiekalą, skaitykite toliau.
Ingredientai
- Ruginiai miltai2 st. (viso grūdo)
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Pienas 1 st.
- Aliejus1 valg. š.
- Cukrus 2 valg. š. (ir uogienei 1/2 stiklinės)
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. (žiupsnelis)
- Vanduo 100 ml
- Druska 1 arbat. š.
- Mėlynės2 st. (uogienei)
- Figos 6 vnt.(uogienei)
- Apelsinai 2 vnt. (uogienei)
- Juodųjų serbentų sirupas uogienei 4 valg. š.
Gaminimo eiga
- Pirmiausia pasigaminkite uogienę: figas nuplaukite, susmulkinkite, mėlynes perrinkite, apelsiną nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, pašalinkite baltąją odelės dalį ir supjaustykite kubeliais.
- Viską suberkite į puodelį, užpilkite cukrumi ir vis pamaišydami kaitinkite ant mažos ugnies apie min., galiausiai supilkite sirupą.
- Kiaušinius išplakite su pienu bei vandeniu, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilkite aliejų ir po truputį supilkite persijotus miltus.
- Lietinius iškepkite karštoje keptuvėje. Tiekite su mėlynių uogiene.
Pabaigai…
Maisto gaminimas kitiems yra puikus būdas parodyti rūpestį ir dėkingumą.