Makaronų pudingas
Saldūs makaronų patiekalai patinka ne tik vaikams. Yra daug šio neįprasto skonio valgių receptų. Vienas paprastas desertas gaminamas iš makaronų, ypač plačių – jie dar šilti apibarstomi ruduoju cukrumi. Atskirame dubenėlyje prie jų patiekiamas kompotas – ir skanus patiekalas mažiems bei dideliems smaližiams paruoštas.
Ingredientai
- 1 litras pieno,
- 50 g maltų migdolų,
- 1/2 citrinos tarkuota žievelė,
- 2-3 šaukštai cukraus,
- 1 pakelis vanilinio cukraus,
- 1 žiupsnelis druskos,
- 3 kiaušiniai,
- 1 šaukštelis kvietinių miltų,
- 100 g plonų makaronų,
- serbentų drebučių (pagal skonį).
Gaminimo eiga
- Pieną užvirinkite su migdolais, citrinos žievele, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Kiaušinius atskirkite, baltymus atidėkite į šalį.
- Trynius išmaišykite su kvietiniais miltais ir lėtai sumaišykite su plonais makaronais.
- Viską pavirkite 8 minutes, kol makaronai suminkštės.
- Kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir pusę jų įmaišykite į masę.
- Viską supilkite į dubenį ir ataušinkite, bet nesuspauskite.
- Kitą pusę plaktų baltymų sumaišykite su serbentų drebučiais – jais papuoškite ir paskaninsite pudingą.
Pabaigai…
Kartais mažiau yra daugiau; paprasti patiekalai gali būti patys skaniausi.