Mandarinų Tiramisu
Ar teko ragauti mandarinų tiramisu? Ne? Tai saugokit receptą ir lėkit gamint! Šis receptas įkvėptas tradicinio itališko deserto, tačiau su šviežių mandarinų poskoniu, suteikiančiu gaivumo ir žiemos šventės nuotaiką. Idealus pasirinkimas šventiniam stalui ar tiesiog norint pasimėgauti skaniu desertu.
Reikalingi Įrankiai
- Maišytuvas (Grietinėlei išplakti)
- Blenderis (Mandarinams sutrinti)
- Torto forma (Apvali, 20-22 cm)
Ingredientai
- 400 g Trinti mandarinai
- 500 g Maskarponės sūris
- 300 ml Grietinėlė
- 115 g Cukraus pudra
- 400 g Sausainiai ‘piršteliai’
Gaminimo eiga
- Grietinėlę išplakite mikseriu, kol taps standi. Tuomet įmaišykite cukraus pudrą ir maskarponę.
- Blenderiu sutrinkite mandarinus iki vientisos masės.
- Paruoštą kremą dėkite į torto formą, išdėliokite kraštus su sausainiais, pamerkdami vieną sausainių pusę į mandarinų tyrę. Tada mirkykite visą sausainį ir sluoksniuokite tortą: kremas, sausainiai, kremas, kol užpildysite visą formą.
- Papuoškite ir palikite stovėti šaldytuve bent kelias valandas arba per naktį, kad skoniai susimaišytų ir desertas sutvirtėtų.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais vaisiais ar prieskoniais, pvz., pridėti apelsinų žievelės ar cinamono.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg