Maži karameliniai pyragaičiai
Tai labai skanus naminių, šviežių ir nesunkiai pagaminamų pyragaičių receptas. Jei esate smaližius ar norite kažko saldaus išbandykite!
Ingredientai
- 395 g kondensuoto pieno
- 2 šaukštai klevų sirupo
- 40 g sviesto
- 75 g išlydyto juodojo šokolado
- 12 šaldytos tešlos formelių
- 12 pekano riešutų
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Formeles sudėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite apie 15-20 minučių. Visiškai atvėsinkite.
- Sumaišykite kondensuota pieną, sirupą ir sviestą mažame puode. Maišykite mažoje temperatūroje, kol sutirštės ir įgaus švelnią auksinę spalvą.
- Karamelę šaukštu supilkite į tešlos formeles ir palikite sustingti. Karamelės nelieskite, nes ji bus itin karšta.
- Šokoladą supilkite į mažą dubenį. Pekaną įdėkite į šokoladą ir padenkite jį. Išimkite riešutą ir uždėkite jį ant pyragaičio. Palikite sustingti.
- Skanaus
Pabaigai…
Reguliuokite gaminimo laiką pagal savo prietaisus; kiekvienoje virtuvėje sąlygos skiriasi.