
Mėtų želė prie įvairių patiekalų
Ši mėtų želė yra puikus pagardas, kurį galite naudoti įvairiuose patiekaluose, nuo desertų iki padažų ar net troškinių. Ypač ji tinka prie ėrienos, kurią valgome dažnai. Mėtų želė mūsų namuose niekada nebūna per daug!
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Mėtoms virti)
- Sietelis (Skysčiui nukošti)
- Matuoklis (Skysčiui matuoti)
- Stiklainiukai (Želei sudėti)
Ingredientai
- 1 l Suspaustos mėtų lapeliai - Gerai nuplauti
- 2 l Šaltas vanduo
- 650 g Cukrus
- 1 vnt Citrinos žievelė - Nutarkuota
- 1.5 vnt Citrinos sultys - Šviežiai spaustos
- 2 pakeliai Pektinas - 140 g arba naudoti cukrų su pektinu
- Keli lašai Žali maistiniai dažai - Nebūtina
Gaminimo eiga
- Mėtas sudėti į puodą, užpilti vandeniu. Užvirti ant vidutinės kaitros ir virti 3 minutes. Uždenkite ir palikite pastovėti 10 minučių.
- Nukošti skystį ir supilti jį atgal į puodą. Įdėkite cukrų, užvirkite. Sudėkite citrinos žievelę ir įspauskite sultis.
- Jei norite, pridėkite maistinių dažų. Supilkite pektiną ir, nuolat maišant, virkite dar 3–4 minutes, kol želė nuskaidrės, o pektinas ištirps.
- Supilkite želę į stiklainiukus ir sandariai uždarykite.
Pabaigai…
Puikus pagardas prie ėrienos, desertų ar padažų. Žalioji maistiniai dažai yra neprivalomi, bet suteikia želėi estetinę žalsvą spalvą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 200gBaltymai: 1gNatris: 5mgKalis: 10mgCukrus: 180gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 15mg