
Migdoliniai morengai
Itin paprastas, greitai pagaminamas, skanus desertas, kuriuo patys puikiai paskanausite ir svečius pavaišinsite 🙂
Ingredientai
- 4 kiaušinių baltymai
- 2 stiklinės migdolų miltų
- 2 stiklinės cukraus pudros
- 1 stiklinė cukraus
- 0,5 šaukštelio migdolų esencijos
- 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga
- Išplakti kiaušinių baltymus, po truputį vis berti cukrų, toliau plakti iki vientisos masės.
- Supilti migdolų esenciją ir vanilės ekstraktą, išmaišyti.
- Suberti miltus, cukraus pudrą ir viską gerai kartu išmaišyti.
- Kepimo skardą padengti kepimo popieriumi, ant jos formuoti morengus. Juos galima palikti 1 valandai, kad sustingtų, o tada dėti į įkaitintą 150 laipsnių orkaitę ir kepti apie 10 min.
Pabaigai…
Leiskite patiekalui pailsėti kelias minutes prieš patiekiant, kad pagerėtų skonis.