Migdolų ir baltojo šokolado tortas
Ieškote recepto kaip pasigaminti skanų tortą? Migdolų ir baltojo šokolado tortas yra lengvai ir greitai paruošiamas, jis tikrai patiks visai šeimai.
Ingredientai
- 1 stiklinė razinų
- 1 puodelis serbentų
- 1/2 puodelio apcukruotų vyšnių
- 1/2 puodelio migdolų
- 2 šaukštai apelsinų sulčių
- 250 g sviesto palaikyto kambario temperatūroje
- 1 puodelis rudojo cukraus
- 150 g grubiai sukapoto baltojo šokolado
- 2,5 puodelio išsijotų kvietinių miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1/2 puodelio pieno
- 50 g migdolų paviršiui
- 1 tarkuota apelsino žievelė
- 3 kiaušiniai
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C arba 140 °C su ventiliatoriumi.
- Riebalais ištepkite 23 cm pločio kepimo indą. Šonus ir pagrindą išdėkite dvigubu kepimo popieriumi.
- Sudėkite razinas, serbentus, vyšnias, migdolus, apelsinų žievelę ir sultis į didelį dubenį. Palikite mirkti 2 valandas.
- Naudodami mikserį sumaišykite sviestą ir cukrų.
- Sudėkite kiaušinius ir vėl gerai išmaišykite.
- Sudėkite vaisius ir šokoladą. Įdėkite miltų, tada pieno ir vėl miltų. Ir viską išmaišykite paeiliui.
- Šaukštu sudėkite į paruoštą skardą, viršų švelniai spausdami su metaline mentele.
- Išsklaidykite ant viršaus migdolų. Kepkite 2-2,5 h. kol įdurus peilį ir ištraukus jis bus švarus. Palikite atvėsti formoje. Skanaus.
Pabaigai…
Šviežios žolelės gali pridėti šviežumo ir skonio sprogimo jūsų patiekalams.