Mille – feuille su mango ir pistacijų kremais
Šį kartą mane vėl įkvėpė puikusis norvegų virtuvės šefas E.Hellstrøm. Pamačiusi net du jo puikius mille – feuille variantus, pagaminau savąjį. Labai patiko idėja gaminti su filo tešla. Mano Mille – feuille su mango ir pistacijų kremais yra puikus žiemos desertas, kurį puošia miško žemuogės.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo popierius (Naudoti kepimo skardoje)
- Tešlos šepetėlis (Tešlai su sviestu aptepti)
- Plakimo šluotelė (Kremams išplakti)
Ingredientai
Tešla
- 10 vnt Filo tešlos lapeliai - Sukarpomi stačiakampiais
- 100 g Tirpintas sviestas
Kremas
- 250 g Mascarpone sūris
- 300 g Riebi grietinėlė
- 3 v.š. Cukraus pudra
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
- 1 v.š. Romo esencija
- 1 sauja Šaldytos ir trintos mango - Kremui
- 1 v.š. Creme fraiche - Kremui
- 1 v.š. Naminė pistacijų pasta - Kremui
Papuošimas
- Šaldytos miško žemuogės - Patiekimui
Gaminimo eiga
- Filo arba spring rolls tešlą sukarpiau stačiakampiais. Dėjau į skardą, išklotą kepimo popieriumi, po vieną ploną lapelį ir aptepiau tirpintu sviestu. Kepiau orkaitėje 190°C 5-7 min.
- Į du indus padalinau mascarpone, pyliau po 150 g riebios grietinėlės, dėjau po 1.5 v.š cukraus pudros, truputį vanilinio cukraus ir romo esencijos. Vieną išsukau ir sudėjau saują šaldytų ir trintų mango. Kremas kiek suskystėjo, tad įdėjau 1 v.š creme fraiche. Vėl išplakiau.
- Kitą kremą truputį paplakiau ir įdėjau 1 v.š naminės pistacijų pastos. Išplakiau iki standaus kremo.
- Tuomet į sluoksnius spaudžiau abiejų kremų pakaitomis.
- Patiekiau su šaldytomis miško žemuogėmis.
Pabaigai…
Šviežios uogos būtų kur kas gražiau, bet, žiemos metu, kai už lango didžiausios pusnys, atidaryti kvapnų miško žemuogių indelį yra kažkas ypatingo!
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 5gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 100mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 25gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg