Mille – feuille su mango ir pistacijų kremais

Mille – feuille su mango ir pistacijų kremais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šį kartą mane vėl įkvėpė puikusis norvegų virtuvės šefas E.Hellstrøm. Pamačiusi net du jo puikius mille – feuille variantus, pagaminau savąjį. Labai patiko idėja gaminti su filo tešla. Mano Mille – feuille su mango ir pistacijų kremais yra puikus žiemos desertas, kurį puošia miško žemuogės.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 15 minutes
Iš viso 45 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Prancūziška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo popierius (Naudoti kepimo skardoje)
  • Tešlos šepetėlis (Tešlai su sviestu aptepti)
  • Plakimo šluotelė (Kremams išplakti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 10 vnt Filo tešlos lapeliai - Sukarpomi stačiakampiais
  • 100 g Tirpintas sviestas

Kremas

  • 250 g Mascarpone sūris
  • 300 g Riebi grietinėlė
  • 3 v.š. Cukraus pudra
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus
  • 1 v.š. Romo esencija
  • 1 sauja Šaldytos ir trintos mango - Kremui
  • 1 v.š. Creme fraiche - Kremui
  • 1 v.š. Naminė pistacijų pasta - Kremui

Papuošimas

  • Šaldytos miško žemuogės - Patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Filo arba spring rolls tešlą sukarpiau stačiakampiais. Dėjau į skardą, išklotą kepimo popieriumi, po vieną ploną lapelį ir aptepiau tirpintu sviestu. Kepiau orkaitėje 190°C 5-7 min.
  • Į du indus padalinau mascarpone, pyliau po 150 g riebios grietinėlės, dėjau po 1.5 v.š cukraus pudros, truputį vanilinio cukraus ir romo esencijos. Vieną išsukau ir sudėjau saują šaldytų ir trintų mango. Kremas kiek suskystėjo, tad įdėjau 1 v.š creme fraiche. Vėl išplakiau.
  • Kitą kremą truputį paplakiau ir įdėjau 1 v.š naminės pistacijų pastos. Išplakiau iki standaus kremo.
  • Tuomet į sluoksnius spaudžiau abiejų kremų pakaitomis.
  • Patiekiau su šaldytomis miško žemuogėmis.

Pabaigai…

Šviežios uogos būtų kur kas gražiau, bet, žiemos metu, kai už lango didžiausios pusnys, atidaryti kvapnų miško žemuogių indelį yra kažkas ypatingo!

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 5gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 100mgNatris: 100mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 25gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Filo tešla, Mango kremas, Mille-feuille, Pistacijų kremas, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai