Minkštas, kvapnus meduolis

Minkštas, kvapnus meduolis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Mano receptas aprašytas žemiau, bet jūsų patarimai taip pat laukiami komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • kiaušiniai: 1
  • pienas: 250 mililitrų (arba neriebi grietinėlė)
  • auksaspalvis cukraus sirupas: 130 gramų
  • skystas natūralus medus: 100 gramų
  • tamsus muscovado cukrus: 120 gramų
  • sviestas: 120 gramų
  • miltai: 230 gramų
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • maltas imbieras: 1 arbatinis šaukštelis
  • cinamonas: 2 šaukšteliai
  • kardamonas: 1/2 šaukštelio
  • druska

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia miltus, kepimo miltelius, druską bei prieskonius išmaišome dubenyje, įtarkuojame šaltą sviestą, išmaišome viską.
  • Tada cukrų, sirupą, medų bei pieną pakaitiname, iki kol cukrus ištirps. Maišydami kaitiname iki virimo, bet neužviriname. Nukeliame nuo viryklės.
  • Tuomet į medaus masę suberiame miltų masę, labai gerai išmaišome.
  • Po to į tešlą įmaišome kiaušinį. Turi gautis vientisa lyg tirštų blynų tešla. Supilame ją į sviestu pateptą kepimo formą.
  • Kepame maždaug minučių iki laipsnių įkaitintoje orkaitėje bei dar kažkur – minutes iki laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  • Galiausiai pagardiname plakta grietinėle, ledais arba karameliniu padažu. Tikras skanumėlis, puikiai tiks prie kavos puodelio!

Pabaigai…

Geras patiekalo derinimas gali suteikti malonią kulinarinę patirtį tiek vizualiai, tiek skoniu.
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating