Minkštas, kvapnus meduolis
Mano receptas aprašytas žemiau, bet jūsų patarimai taip pat laukiami komentaruose.
Ingredientai
- kiaušiniai: 1
- pienas: 250 mililitrų (arba neriebi grietinėlė)
- auksaspalvis cukraus sirupas: 130 gramų
- skystas natūralus medus: 100 gramų
- tamsus muscovado cukrus: 120 gramų
- sviestas: 120 gramų
- miltai: 230 gramų
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- maltas imbieras: 1 arbatinis šaukštelis
- cinamonas: 2 šaukšteliai
- kardamonas: 1/2 šaukštelio
- druska
Gaminimo eiga
- Pirmiausia miltus, kepimo miltelius, druską bei prieskonius išmaišome dubenyje, įtarkuojame šaltą sviestą, išmaišome viską.
- Tada cukrų, sirupą, medų bei pieną pakaitiname, iki kol cukrus ištirps. Maišydami kaitiname iki virimo, bet neužviriname. Nukeliame nuo viryklės.
- Tuomet į medaus masę suberiame miltų masę, labai gerai išmaišome.
- Po to į tešlą įmaišome kiaušinį. Turi gautis vientisa lyg tirštų blynų tešla. Supilame ją į sviestu pateptą kepimo formą.
- Kepame maždaug minučių iki laipsnių įkaitintoje orkaitėje bei dar kažkur – minutes iki laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Galiausiai pagardiname plakta grietinėle, ledais arba karameliniu padažu. Tikras skanumėlis, puikiai tiks prie kavos puodelio!
Pabaigai…
Geras patiekalo derinimas gali suteikti malonią kulinarinę patirtį tiek vizualiai, tiek skoniu.