Minkštos varškės spurgos

Minkštos varškės spurgos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Man patinka gaminti taip, kaip aprašiau čia. Jei turite kitų idėjų, maloniai kviečiu pasidalinti komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • kiaušiniai: 3
  • tryniai: 2
  • cukrus: 5 šaukštai
  • miltai: 10-12 šaukštų
  • varškė: 0,5 kg (riebi arba pusiau riebi)
  • kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
  • druska: žiupsnelis
  • vanilinis cukrus: 1 šaukštelis
  • aliejus: 400-500 mililitrų
  • miltinis cukrus: pabarstyti

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia kiaušinius ir trynius ištrinkime su druska, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Tada gautą mišinį išmaišykime su varške.
  • Suberkime kepimo miltelius bei miltus, gerai išmaišykime tešlą.
  • Tuomet šaltame vandenyje pamirkytais delnais suformuokime rutuliukus ir leiskime į verdantį aliejų. Jeigu į tešlą įbersime daugiau miltų – formuoti spurgas pasidarys lengviau, bet galiausiai jos bus kietesnės ir šiek tiek sausesnės. Kuo bus mažesni tešlos rutuliukai, tuo greičiau jie išvirs.
  • Rutuliukus virkime ant nesmarkios ugnies. Iš pradžių įmeskime vieną bei pažiūrėkite, ar ne per greitai šis ruduoja – jeigu taip, sumažinkime karštį. Spurgas atsargiai pajudinkime mentele ar kiaurasamčiu, kad neprikibtų jos prie dugno. Vienu metu į puodą geriausiai meskite tik po kelias spurgas, kad viena kitos neprispaustų ir jos nesideformuotų.
  • Galiausiai kai spurgos taps rusvos, ištraukime ant popierinio rankšluosčio ir pabarstykime milteliniu cukrumi. Šeima ar draugai tokias spurgas labai greitai suvalgys!

Pabaigai…

Mėgaukitės spalvomis, tekstūromis ir kvapais gamindami.
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating