Minkštos varškės spurgos
Man patinka gaminti taip, kaip aprašiau čia. Jei turite kitų idėjų, maloniai kviečiu pasidalinti komentaruose.
Ingredientai
- kiaušiniai: 3
- tryniai: 2
- cukrus: 5 šaukštai
- miltai: 10-12 šaukštų
- varškė: 0,5 kg (riebi arba pusiau riebi)
- kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
- druska: žiupsnelis
- vanilinis cukrus: 1 šaukštelis
- aliejus: 400-500 mililitrų
- miltinis cukrus: pabarstyti
Gaminimo eiga
- Pirmiausia kiaušinius ir trynius ištrinkime su druska, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Tada gautą mišinį išmaišykime su varške.
- Suberkime kepimo miltelius bei miltus, gerai išmaišykime tešlą.
- Tuomet šaltame vandenyje pamirkytais delnais suformuokime rutuliukus ir leiskime į verdantį aliejų. Jeigu į tešlą įbersime daugiau miltų – formuoti spurgas pasidarys lengviau, bet galiausiai jos bus kietesnės ir šiek tiek sausesnės. Kuo bus mažesni tešlos rutuliukai, tuo greičiau jie išvirs.
- Rutuliukus virkime ant nesmarkios ugnies. Iš pradžių įmeskime vieną bei pažiūrėkite, ar ne per greitai šis ruduoja – jeigu taip, sumažinkime karštį. Spurgas atsargiai pajudinkime mentele ar kiaurasamčiu, kad neprikibtų jos prie dugno. Vienu metu į puodą geriausiai meskite tik po kelias spurgas, kad viena kitos neprispaustų ir jos nesideformuotų.
- Galiausiai kai spurgos taps rusvos, ištraukime ant popierinio rankšluosčio ir pabarstykime milteliniu cukrumi. Šeima ar draugai tokias spurgas labai greitai suvalgys!
Pabaigai…
Mėgaukitės spalvomis, tekstūromis ir kvapais gamindami.