Morkų sausainiukai
Greitai ir nesudėtingai pagaminami sausainiai iš morkų! Itin maistingi, skanūs, puikiai tinkantys tiek vegetarams, tiek veganams, tiek visavalgiams, taip pat be glitimo ir pridėtinio cukraus 🙂
Ingredientai
- 2 puodeliai avižinių dribsnių
- 50 g grikių miltų
- 1 puodelis obuolių tyrelės/ sutrintų obuolių
- 1,5 puodelio smulkiai sutarkuotų arba su maisto trintuvu sutrintų morkų
- Priedai:2 šaukštai cinamono, šaukštelis kepimo miltelių, šiek tiek druskos, agavos sirupo, 2 šaukštai obuolių acto, šaukštelis vanilės ekstrakto, razinos pasirinktinai
Gaminimo eiga
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir paruošti kepimo indą.
- Į dubenį sudėti avižinius dribsnius, grikių miltus, cinamoną, kepimo miltelius, šiek tiek druskos, viską išmaišyti.
- Į tą patį dubenį sudėti obuolių tyrelę, obuolių actą bei vanilę, išmaišyti.
- Tuomet sudėti sutrintas ar sutarkuotas morkas ir razinas jei naudojate.
- Iš gautos masės (ji bus gana tiršta ir klampoka) suformuoti norimos formos sausainius, juos kepti apie 10 min. orkaitėje.
- Sausainius galima pertepti norimu įdaru.
Pabaigai…
Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.