Morkų sausainiukai

Morkų sausainiukai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Greitai ir nesudėtingai pagaminami sausainiai iš morkų! Itin maistingi, skanūs, puikiai tinkantys tiek vegetarams, tiek veganams, tiek visavalgiams, taip pat be glitimo ir pridėtinio cukraus 🙂
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 9 porcijos

Ingredientai
  

  • 2 puodeliai avižinių dribsnių
  • 50 g grikių miltų
  • 1 puodelis obuolių tyrelės/ sutrintų obuolių
  • 1,5 puodelio smulkiai sutarkuotų arba su maisto trintuvu sutrintų morkų
  • Priedai:2 šaukštai cinamono, šaukštelis kepimo miltelių, šiek tiek druskos, agavos sirupo, 2 šaukštai obuolių acto, šaukštelis vanilės ekstrakto, razinos pasirinktinai

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir paruošti kepimo indą.
  • Į dubenį sudėti avižinius dribsnius, grikių miltus, cinamoną, kepimo miltelius, šiek tiek druskos, viską išmaišyti.
  • Į tą patį dubenį sudėti obuolių tyrelę, obuolių actą bei vanilę, išmaišyti.
  • Tuomet sudėti sutrintas ar sutarkuotas morkas ir razinas jei naudojate.
  • Iš gautos masės (ji bus gana tiršta ir klampoka) suformuoti norimos formos sausainius, juos kepti apie 10 min. orkaitėje.
  • Sausainius galima pertepti norimu įdaru.

Pabaigai…

Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.
Recepto raktažodžiai Daržovių patiekalai, Daržovių sausainiai, Desertai, Sveiki desertai, Sveiki patiekalai, Sveiki užkandžiai, Užkandžiai, Veganams, Vegetarams
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating