Morkų vyniotinis

Morkų vyniotinis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Kiekvienas žino tradicinį Kuršėnų vyniotinį. Purus, minkštas biskvitinis pyragas tiesiog tirpsta burnoje. O mes siūlome pasigaminti tokį pat skanų, purų tik kiek kitokį Kuršėnų vyniotinį – su morkomis!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 12 porcijos

Ingredientai
  

  • 3 kiaušiniai
  • 150 g mėgiamų miltų
  • 2 puodeliai tarkuotų morkų
  • Prieskoniai ir pagardinimai: vanilės ekstraktas, cukrus, cinamonas, druska, kepimo milteliai, imbieras
  • 180 g grietinėlės sūrio (cream cheese)
  • 40 g sviesto
  • Cukraus pudra

Gaminimo eiga
 

  • Išplakti kiaušinius, sudėti prieskonius ir pagardinimus, viską kartu išmaišyti, sudėti miltus, dar kartą išmaišyti. Tuomet suberti tarkuotas morkas, išmaišyti.
  • Gautą masę pilti į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi ir kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol tešla nekibs prie medinio pagaliuko.
  • Kol biskvitas dar šiltas jį suvynioti, kad lengviau vyniotųsi su įdaru.
  • Į indą sutrinti sviestą ir grietinėlės sūrį, sudėti cukraus pudrą ir šiek tiek vanilės ekstrakto, viską kartu sumaišyti.
  • Gautą įdarą tepti ant morkų biskvito, išlyginti ir suvynioti.
  • Paruoštą biskvitą apibarstyti cukraus pudra.

Pabaigai…

Suderinę įvairius ingredientus galite sukurti unikalų ir skanų patiekalą.
Recepto raktažodžiai Biskvitai, Daržovių patiekalai, Desertai, Pyragai, Skanėstai, Vyniotiniai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating