Morkų vyniotinis
Kiekvienas žino tradicinį Kuršėnų vyniotinį. Purus, minkštas biskvitinis pyragas tiesiog tirpsta burnoje. O mes siūlome pasigaminti tokį pat skanų, purų tik kiek kitokį Kuršėnų vyniotinį – su morkomis!
Ingredientai
- 3 kiaušiniai
- 150 g mėgiamų miltų
- 2 puodeliai tarkuotų morkų
- Prieskoniai ir pagardinimai: vanilės ekstraktas, cukrus, cinamonas, druska, kepimo milteliai, imbieras
- 180 g grietinėlės sūrio (cream cheese)
- 40 g sviesto
- Cukraus pudra
Gaminimo eiga
- Išplakti kiaušinius, sudėti prieskonius ir pagardinimus, viską kartu išmaišyti, sudėti miltus, dar kartą išmaišyti. Tuomet suberti tarkuotas morkas, išmaišyti.
- Gautą masę pilti į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi ir kepti 180 laipsnių orkaitėje, kol tešla nekibs prie medinio pagaliuko.
- Kol biskvitas dar šiltas jį suvynioti, kad lengviau vyniotųsi su įdaru.
- Į indą sutrinti sviestą ir grietinėlės sūrį, sudėti cukraus pudrą ir šiek tiek vanilės ekstrakto, viską kartu sumaišyti.
- Gautą įdarą tepti ant morkų biskvito, išlyginti ir suvynioti.
- Paruoštą biskvitą apibarstyti cukraus pudra.
Pabaigai…
Suderinę įvairius ingredientus galite sukurti unikalų ir skanų patiekalą.