
Naminė nutela
Ir kas nemėgsta šokolado!? Kartais labai užsinori kažko skanaus ir saldaus, tačiau turbūt žinote, kad saldainiuose, kuriuos perkate yra daug cukraus, organizmui nenaudingų riebalų ir visokių kitokių priedų. Tačiau nėra padėties be išeities! Pasigaminkite, sveiką, maistingą naminę nutelą! Jums prireiks vos kelių ingredientų ir vos keleto minučių ir galėsite be sąžinės graužimo skanauti sveiką, maistingą ir naudingą organizmui desertą!
Ingredientai
- Klevų sirupo (kiekis priklauso nuo norimo saldumo, galima dėti 50 g, bet jei norite saldžiau galima dėti ir 80 ar 100 g)
- 30g 100 procentų kakavos miltelių
- 400 g lazdyno riešutų
- 70-140 g avižų pieno
Gaminimo eiga
- Riešutus dėti į 180 laipsnių orkaitę, palaikyti apie 10 min.
- Tuomet pašalinti riešutų odeles (nėra būtina), sudėti į blenderį ir gerai sutrinti iki visiškai skystos masės.
- Sudėti klevų sirupą, kakavą, viską sutrinti.
- Tuomet pilti avižų pieną, jo pilti tokį kiekį, kokios norite konsistencijos nutelos. Išmaišyti.
- Štai ir viskas!!!
Pabaigai…
Maisto gaminimas yra puiki galimybė kūrybiškai išreikšti save.