Naminės spurgytės

Naminės spurgytės

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pagamintos namuose, šviežios, skanios, kvepiančios ir purios spurgytės (nors keptos keksiukų formelėse, tačiau atrodo visai kaip spurgos!) – puikus, daug laiko nekainuojantis ir pasiteisinantis desertas.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 20 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 10 porcijos

Ingredientai
  

  • 1,5 puodelio miltų
  • 0,5 puodelio cukraus
  • 0,5 puodelio pieno
  • 1/3 puodelio ištirpinto sviesto
  • 1 didelis kiaušinis
  • Pagardinimai ir priedai: 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, 1 šaukštas vanilės ekstrakto, cinamono, šiek tiek druskos

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, paruošti keksiukų formeles.
  • Dideliame inde išmaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, šiek tiek druskos ir cinamoną.
  • Į kitą dubenėlį įmušti kiaušinį, supilti pieną ir lydytą sviestą, vanilės ekstraktą, išmaišyti.
  • Abiejų dubenėlių turinį sumaišyti kartu.
  • Dėti paruoštą tešlą į keksiukų formeles, kepti apie 20-25 min., palaukti, kol pravės.
  • Kad būtų skanesni, pravėsusius keksiukus patepti ištirpintu sviestu ir apibarstyti cukrumi su cinamonu.

Pabaigai…

Visada ragaukite patiekalą prieš patiekiant, kad įsitikintumėte, jog skoniai yra subalansuoti.
Recepto raktažodžiai Desertai, Greitai pagaminami, Keksiukai, Kepti orkaitėje, Patiekalai vaikams, Skanėstai, Spurgos, Užkandžiai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating