Naminės spurgytės
Pagamintos namuose, šviežios, skanios, kvepiančios ir purios spurgytės (nors keptos keksiukų formelėse, tačiau atrodo visai kaip spurgos!) – puikus, daug laiko nekainuojantis ir pasiteisinantis desertas.
Ingredientai
- 1,5 puodelio miltų
- 0,5 puodelio cukraus
- 0,5 puodelio pieno
- 1/3 puodelio ištirpinto sviesto
- 1 didelis kiaušinis
- Pagardinimai ir priedai: 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, 1 šaukštas vanilės ekstrakto, cinamono, šiek tiek druskos
Gaminimo eiga
- Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, paruošti keksiukų formeles.
- Dideliame inde išmaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, šiek tiek druskos ir cinamoną.
- Į kitą dubenėlį įmušti kiaušinį, supilti pieną ir lydytą sviestą, vanilės ekstraktą, išmaišyti.
- Abiejų dubenėlių turinį sumaišyti kartu.
- Dėti paruoštą tešlą į keksiukų formeles, kepti apie 20-25 min., palaukti, kol pravės.
- Kad būtų skanesni, pravėsusius keksiukus patepti ištirpintu sviestu ir apibarstyti cukrumi su cinamonu.
Pabaigai…
Visada ragaukite patiekalą prieš patiekiant, kad įsitikintumėte, jog skoniai yra subalansuoti.