Nekeptas sloksniuotas pyragas

Nekeptas sloksniuotas pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Štai mano būdas, kaip gaminu šį patiekalą. Pasidalinkite savo būdais komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai, Patiekalai Velykoms
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • sausainiai: 400 gramų (“Selga”)
  • avietinis pudingas: 2 pakeliai
  • pienas: 500 mililitrų
  • sviestas: 100 gramų
  • “Rududu”: 1 skardinė
  • grietinėlė: 500 mililitrų (35% riebumo)
  • želatinos granulės: 2 arbatiniai šaukšteliai
  • kakavos milteliai: apibarstymui

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia stačiakampio formos skardą (puikiai tiks x centimetrų dydžio) išklojame kepimo popieriumi. Skardos dugną išdedame sausainiais, kad liktų kuo mažesni tarpeliai. Pašildome “Rududu”, kad šis suminkštėtų bei aptepame sausainių sluoksnį.
  • Tuomet ant viršaus dar kartą išdėliokijame sausainius. Naudojame mililitrų pieno, pagal ant pakelio pateiktus nurodymus išverdame pudingą. Sudedame sviestą, maišome, kol sviestas ištirps. Pudingą atvėsiname iki kambario temperatūros. Tada atvėsintą pudingą paskirstome ant sausainių, ir viską išlyginame. Dedame dar vieną sausainių sluoksnį.
  • Po to želatiną ištirpiname valgomajame šaukšte vandens. Pakaitiname, kol želatina ištirpsta. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir įmaišome jau ištirpintą želatiną. Grietinėlę paskirstome ant sausainių sluoksnio. Dar kartą vienodai išlyginame paviršių.
  • Galiausiai uždengiame ir paliekame šaltai maždaug dviems paroms, kad sausainių sluoksniai suminkštėtų. O dabar jau galime mėgautis ir kitus pavaišinti!

Pabaigai…

Nepamirškite ragauti ir reguliuoti prieskonių kiekio viso gaminimo metu.
Recepto raktažodžiai Pyragai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating