Nuostabaus skonio sūrio pyragas
Visą informaciją apie šį patiekalą rasite žemiau.
Ingredientai
- sausainiai: 300 gramų
- sviestas: 130 gramų
- Sūrio masei:
- “President” varškė: 1 kilogramas (arba bet kokia kita trinta varškė kepiniams)
- kiaušiniai: 4
- cukrus: 1 stiklinė
- vanilinio/grietinėlės skonio pudingas: 1 pakelis
- alyvuogių aliejus: 50 mililitrų
- kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo eiga
- Pyrago pagrindo gamyba: Išlydytą sviestą sumaišykime su sausainių trupiniais (pvz. “Gaidelio” sausainiai). Tuomet šia mase padenkime kepimo popieriumi išklotą kepimo forma bei palaikykime šaldytuve, kol pasiruošime masę sūriui.
- Sūrio masės gamyba: Kiaušinius išplakime su cukrumi, masę sukrėskime į varškę, supilkime aliejų, suberkime pudingo ir kepimo miltelius. Viską labai gerai išmaišykime. Varškės masę supilkime į formą ant sausainių pagrindo bei kepkime kažkur minučių iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
- Galiausiai iškepusį pyragą atvėsinkime bei dėkime nakčiai į šaldytuvą. Puošiame pagal savo fantaziją, pvz., vyšnių mase (šaldytas vyšnias trumpai pavirinkime su trupučiu vandens bei cukraus, o masės sutirštinimui įpilkime vandenyje ištirpintą arbatinį šaukštelį krakmolo.
Pabaigai…
Visada plaukite rankas ir dezinfekuokite paviršius, kad išlaikytumėte higieną.