Obuolių ir aviečių pyragas

Obuolių ir aviečių pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Obuolių ir aviečių pyragas yra lengvai ir greitai paruošiamas pyragas, kuris tikrai patiks visai jūsų šeimai. Jis puikiai tinka prie kavos ar arbatos.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Ingredientai
  

  • Obuoliai
  • Granuliuotas cukrus
  • Vanduo
  • Miltai
  • Cukraus pudra
  • Sviestas
  • Šaltas vanduo
  • Avietės

Gaminimo eiga
 

  • Nulupkite obuolius, supjaustykite juos į keturias dalis ir išimkite sėklas.
  • Kiekvieną ketvirtį supjaustykite į 3 dalis ir sudėkite į didelį puodą. Į puodą supilkite smulkųjį cukrų ir 2 šaukštus vandens. Uždenkite ir palikite kol užvirs, tada sumažinkite temperatūrą iki žemos ir virkite apie 5 minutes, arba kol suminkštės.
  • Į indą supilkite miltus, cukraus pudrą ir sviestą. Naudodamiesi maišytuvu viską sumaišykite iki masės primenančios džiūvėsėlius.
  • Įpilkite 4 šaukštus šalto vandens ir vėl maišykite kol masė susiformuos į mažus grumstelius (Jums gali reikėti įpilti šiek tiek daugiau vandens, kad masė netaptų per sausa).
  • Išimkite tešlą iš indo, padėkite ant švaraus paviršiaus ir išminkykite. Ją padalinkite į dvi lygias dalis. Vieną dalį iškočiokite ant nelimpančio kepimo popieriaus ir suformuokite 23cm pyrago juostą. Baigus įdėkite į šaldytuvą.
  • Likusią tešlą iškočiokite į maždaug 18cmx24cm stačiakampį ir supjaustykite į ilgas 1cm pločio juostas. Pusę jų suguldykite ant nelimpančio kepimo popieriaus 1.5cm atstumu.
  • Atlenkite kas antrą juostelę ir įstrižai paguldykite juostelę. Kartokite šį procesą kol suformuosite gražų langelių raštą.
  • Baigus įdėkite į šaldytuvą 20min.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 190°C arba 170°C su ventiliatoriumi.
  • Į tešlą sudėkite obuolius ir avietes ant viršaus.
  • Apverskite tešlos “groteles” ant pyrago ir nuimkite kepimo popierių.
  • Leiskite šiek tiek suminkštėti, tada užspauskite kraštus.
  • Tešlos “groteles” patepkite kiaušinio baltymu ir apibarstykite ruduoju cukrumi.
  • Kepkite 45 minutes arba kol gražiai paruduos.
  • Patiekite su vaniliniu kremu.

Pabaigai…

Kartais mažiau yra daugiau; paprasti patiekalai gali būti patys skaniausi.
Recepto raktažodžiai Desertai, Kepiniai, Obuolių pyragai, Pyragai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating