Obuolių ir aviečių pyragas
Obuolių ir aviečių pyragas yra lengvai ir greitai paruošiamas pyragas, kuris tikrai patiks visai jūsų šeimai. Jis puikiai tinka prie kavos ar arbatos.
Ingredientai
- Obuoliai
- Granuliuotas cukrus
- Vanduo
- Miltai
- Cukraus pudra
- Sviestas
- Šaltas vanduo
- Avietės
Gaminimo eiga
- Nulupkite obuolius, supjaustykite juos į keturias dalis ir išimkite sėklas.
- Kiekvieną ketvirtį supjaustykite į 3 dalis ir sudėkite į didelį puodą. Į puodą supilkite smulkųjį cukrų ir 2 šaukštus vandens. Uždenkite ir palikite kol užvirs, tada sumažinkite temperatūrą iki žemos ir virkite apie 5 minutes, arba kol suminkštės.
- Į indą supilkite miltus, cukraus pudrą ir sviestą. Naudodamiesi maišytuvu viską sumaišykite iki masės primenančios džiūvėsėlius.
- Įpilkite 4 šaukštus šalto vandens ir vėl maišykite kol masė susiformuos į mažus grumstelius (Jums gali reikėti įpilti šiek tiek daugiau vandens, kad masė netaptų per sausa).
- Išimkite tešlą iš indo, padėkite ant švaraus paviršiaus ir išminkykite. Ją padalinkite į dvi lygias dalis. Vieną dalį iškočiokite ant nelimpančio kepimo popieriaus ir suformuokite 23cm pyrago juostą. Baigus įdėkite į šaldytuvą.
- Likusią tešlą iškočiokite į maždaug 18cmx24cm stačiakampį ir supjaustykite į ilgas 1cm pločio juostas. Pusę jų suguldykite ant nelimpančio kepimo popieriaus 1.5cm atstumu.
- Atlenkite kas antrą juostelę ir įstrižai paguldykite juostelę. Kartokite šį procesą kol suformuosite gražų langelių raštą.
- Baigus įdėkite į šaldytuvą 20min.
- Įkaitinkite orkaitę iki 190°C arba 170°C su ventiliatoriumi.
- Į tešlą sudėkite obuolius ir avietes ant viršaus.
- Apverskite tešlos “groteles” ant pyrago ir nuimkite kepimo popierių.
- Leiskite šiek tiek suminkštėti, tada užspauskite kraštus.
- Tešlos “groteles” patepkite kiaušinio baltymu ir apibarstykite ruduoju cukrumi.
- Kepkite 45 minutes arba kol gražiai paruduos.
- Patiekite su vaniliniu kremu.
Pabaigai…
Kartais mažiau yra daugiau; paprasti patiekalai gali būti patys skaniausi.