
Obuolių putėsiai
Obuolių putėsiai tai lengvai ir greitai paruošiamas vaisių patiekalas, kuris patiks tiek jūsų šeimai tiek užsukusiems svečiams.
Ingredientai
- keptų obuolių košė: 700 g
- cukrus: 200 g
- Želatina: 20 g
- vanduo: 80 g
- citrinos rūgštis
Gaminimo eiga
- Obuolius iškepti, pertrinti per sietelį, sudėti cukrų, rūgštį, cinamoną ir plakti, kol pašviesės ir padidės tūris.
- Vandenyje išbrinkytą želatiną išleisti karšto vandens vonelėje, atvėsinti ir supilti į plakamą masę.
- Sumaišyti ir atšaldyti. Patiekiant galima užpilti sirupais, saldžiais padažais.
- Į keptų obuolių tyrę galima dėti ir manų kruopų, ir pavirti 10 minučių. Po to atšaldyti, paskaninti, išplakti. Tada nereikalinga želatina.
Pabaigai…
Drąsiai pakeiskite ingredientus pagal savo pageidavimus ar mitybos poreikius.