
Obuolių pyragas
Jei domitės, kaip paruošti šį patiekalą, skaitykite toliau.
Ingredientai
- kiaušiniai: 5
- miltai: 5 šaukštai
- cukrus: 200 g
- antaniniai obuoliai: 5 vidutinio dydžio
- soda: 1 arbatinis šaukštelis
- citrinos rūgštis
- cinamonas
Gaminimo eiga
- Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti plonomis skiltelėmis, pabarstyti cukrumi, cinamonu.
- Kiaušinių trynius trinti su cukrumi, kol jis ištirps, sudėti persijotus miltus, sodą (užgesintą citrinos rūgšties ir vandens mišiniu) ir iki standžių putų išplaktus baltymus.
- Išmaišyti, išpilti į aliejumi pateptą formą, sluoksniuojant su obuoliais. Kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 30 minučių.
Pabaigai…
Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.