![](https://virtuveje.lt/wp-content/uploads/2024/08/obuoliu-slyvu-pyragas-su-sluoksniuota-tesla-paruostas-pyragas-500x500.jpg)
Obuolių – slyvų pyragas su sluoksniuota tešla
Ko nors skanaus juk norisi visada, ar ne? Na gerai, beveik visada. Kai nėra didelio noro gaminti, bet norisi kažko skanaus, šis obuolių-slyvų pyragas su sluoksniuota tešla yra puikus pasirinkimas. Lengvai paruošiamas ir neįtikėtinai gardus, jis taps mėgstamu desertu jūsų virtuvėje.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo popierius (Iškloti kepimo skardą)
- Kepimo skarda
- Tešlos šepetėlis (Aptepti tešlą kiaušinio plakiniu)
- Dubuo (Sumaišyti obuolius su cukrumi ir cinamonu)
- Peilis (Supjaustyti obuolius)
- Šaukštas (Maišyti ingredientus)
Ingredientai
Tešla
- 1 vnt Sluoksniuotos tešlos lakštas - Iškočioti į stačiakampį
- 1 v.š. Slyvų uogienė - Tepama ant tešlos
- 2 vnt Dideli obuoliai - Supjaustyti skiltelėmis
- 2 v.š. Rudasis cukrus - Sumaišyti su obuoliais
- 1 a.š. Cinamonas - Sumaišyti su obuoliais
- 1 a.š. Romo esencija - Įlašinti į obuolių mišinį
- 100 g Graikiniai riešutai - Kapoti, paberti ant pyrago viršaus
- 1 vnt Kiaušinis - Plakiniui tepti ant tešlos
Gaminimo eiga
- Sluoksniuotos tešlos lakštą iškočioti į stačiakampį.
- Ant tešlos užtepti slyvų uogienę ir pabarstyti kapotais graikiniais riešutais.
- Obuolius sumaišyti su ruduoju cukrumi, cinamonu ir romo esencija. Sudėti obuolius ant tešlos.
- Užlenkti tešlos kraštus, apversti pyragą, kad siūlė būtų apačioje, aptepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti graikiniais riešutais.
- Kepti 180°C orkaitėje 35 minutes arba kol gražiai apskrus.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais riešutais ar obuolių įdarui pridėti įvairių prieskonių, pvz., muskatų ar gvazdikėlių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 4gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 55mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 4gCukrus: 25gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 8mg