
Obuolių tarta be kremo
Nuostabi obuolių tarta pagal mylimą šefą Eyvind Hellstrøm. Ši tarta yra viena didelė ir nuoga, be kremo, be papuošimo… be nieko, bet tokia gerumo! Sviestinė tešla yra pati geriausia, kokią esu gaminusi. Lengvai kočiojasi, pabėrus truputį miltų, iškepusi yra traški ir tirpstanti burnoje.
Reikalingi Įrankiai
- Virtuvinis smulkintuvas (Tešlai sumaišyti)
- Plėvelė (Tešlai apvynioti)
- Tešlos kočėlas (Tešlai iškočioti)
- Tartos forma (26-28 cm)
- Kepimo forma (Didesnė, į kurią dedama tartos forma)
- Šakutė (Tartos dugnui subadyti)
- Orkaitė (Įkaitinti iki 220°C)
- Peilis (Obuoliams nulupti ir supjaustyti)
Ingredientai
Tešla
- 200 g Miltai
- 140 g Šaltas sviestas
- 1 vnt Kiaušinis
- 2-3 v.š. Šaltas vanduo
Įdaras
- 8 vnt Obuoliai - Nulupti, išimtos sėklos, supjaustyti plonais griežinėliais
- 100 g Cukrus
- 100 g Šaltas sviestas - Gabaliukai
- Cinamono - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Tešlos ingredientus sumaišyti virtuviniame smulkintuve. Tešlos gumulą apvynioti plėvele ir padėti į šaldytuvą 10-15 min.
- Iškočioti tešlą ir sudėti į tartos formą. Dugną subadyti šakute ir padėti į šaldytuvą.
- Įkaitinti orkaitę iki 220°C.
- Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti plonais griežinėliais. Į tartą dėti obuolius, barstyti cukrumi ir uždėti šalto sviesto gabalėlius.
- Tartą dėti į didesnę kepimo formą ir kepti 10-15 min. arba iki 25 min., kol tarta bus traški ir karamelinė.
- Atvėsinti ir mėgautis tartos skoniais.
Pabaigai…
Sviestinė tešla yra lengvai kočiojama ir traški. Obuolių tarta puikiai tinka sekmadienio pusryčiams prie židinio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 5gRiebalai: 30gSotieji riebalai: 18gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 80mgNatris: 200mgKalis: 200mgSkaidulos: 5gCukrus: 50gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg