Pavasariškas varškės tortas

Pavasariškas varškės tortas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Čia rasite mano receptą. Jei turite pastabų ar patarimų, rašykite komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • varškė: 400 gramų (riebi)
  • cukrus: 150 gramų
  • grietinėlė: 150 mililitrų
  • mango vaisiai: 1
  • kiaušiniai: 3
  • vanilino esencija: 1 arbatinis šaukštelis
  • sausainiai: 2 pakeliai (pvz. Selga)
  • cukraus pudra: 4 valgomieji šaukštai
  • sviestas: 100 gramų
  • brendis: 2 valgomieji šaukštai
  • Papuošimui:
  • plakta grietinėlė: 200 mililitrų
  • citrinos sultys: 1 citrinos
  • dumplainiai: 200 gramų

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia sausainius sumalkime su blenderiu, sumaišykime su dviem šaukštais cukraus pudros, brendžio bei ištirpinto sviesto. Tuomet gauta mase išklokime tortinės dugną bei šonus. Dėkime kepti į iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug minučių.
  • Tuomet varškę kartu su mango minkštimu iki purios masės ištrinkime su blenderiu, supilkime mililitrų grietinėlės, suberkime cukrų. Pastoviai maišant įmuškime po vieną kiaušinį bei masę visą laiką plakime. Gautą varškės masę supilkime į formą ant jau pravėsusių sausainių. Į gilią formą įpilkime karšo vandens, kad būtu panašiai iki tortinės aukščio, dėkime į ją tortą bei kepkime apie minučių laipsnių temperatūroje. Kai tortas iškeps, jo iš karto neiškime iš orkaitės, tik praverkime dureles bei leiskime pamažu atvėsti.
  • Galiausiai papuošimui grietinėlę su dviem šaukštais cukraus pudros bei vienu šaukštu citrinos sulčių išplakime iki standžios masės ir puoškime konditeriniu švirkštu. Arba jau kaip Jums patinka. Ragaujam! Skanaus.

Pabaigai…

Skonių derinimas gali iškelti patiekalą į aukštesnį lygį.
Recepto raktažodžiai Tortai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating