Pistacijų panna cotta su apelsino ir laimo želė
Mano begalinė meilė pistacijoms žinoma jau seniai. Ir ypač – pistacijų ir aviečių deriniui. Šiandien išbandžiau dar vieną puikų derinį: pistacijos, apelsinas, laimas. Jis yra nuostabus! Pistacijų panna cotta su apelsino ir laimo želė yra lengvai ir greitai pagaminamas desertas, o skonis… Desertas – dieviškas!
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Nedidelis, panna cottos ingredientams virti)
- Plakimo šluotelė (Panna cottos ir želė sumaišymui)
- Stiklinės taurės (Patiekimui)
- Sietelis (Sulčių perkošimui)
Ingredientai
Panna cotta
- 300 ml Riebios grietinėlės
- 200 ml Pieno
- 100 ml Cukraus
- 1.5 v.š. Pistacijų pastos
- 4.5 plokštelės Želatinos - Išbrinkintos
Apelsinų ir laimo želė
- 1 vnt. Apelsino sultys
- 1 vnt. Laimo sultys
- 200 ml Bendras sulčių kiekis
- 2 v.š. Cukraus
- 2.5 plokštelės Želatinos - Išbrinkintos
Papuošimui
- Apelsino ir laimo žievelės - Tarkuotos
- Pistacijos - Kapotos
Gaminimo eiga
- Želatiną išbrinkinti ir pašildyti. Visus kitus panna cottos ingredientus užvirti ir nukaisti. Įmaišyti želatiną. Pravėsus, atsargiai pilti į taures. Atšaldyti 1 – 2 val.
- Išspausti apelsino ir laimo sultis, sudėti cukrų ir išbrinkintą želatiną. Šiek tiek pašildyti. Atsargiai supilti ant panna cottos sluoksnio. Atšaldyti.
- Puošti apelsino, laimo tarkuota žievele ir kapotomis pistacijomis.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais riešutais ar įdaro skoniais, pvz., pridėti aviečių ar įvairių prieskonių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 5gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 60mgNatris: 30mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 25gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg