Pistacijų panna cotta su apelsino ir laimo želė

Pistacijų panna cotta su apelsino ir laimo želė

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Mano begalinė meilė pistacijoms žinoma jau seniai. Ir ypač – pistacijų ir aviečių deriniui. Šiandien išbandžiau dar vieną puikų derinį: pistacijos, apelsinas, laimas. Jis yra nuostabus! Pistacijų panna cotta su apelsino ir laimo želė yra lengvai ir greitai pagaminamas desertas, o skonis… Desertas – dieviškas!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Nedidelis, panna cottos ingredientams virti)
  • Plakimo šluotelė (Panna cottos ir želė sumaišymui)
  • Stiklinės taurės (Patiekimui)
  • Sietelis (Sulčių perkošimui)

Ingredientai
  

Panna cotta

  • 300 ml Riebios grietinėlės
  • 200 ml Pieno
  • 100 ml Cukraus
  • 1.5 v.š. Pistacijų pastos
  • 4.5 plokštelės Želatinos - Išbrinkintos

Apelsinų ir laimo želė

  • 1 vnt. Apelsino sultys
  • 1 vnt. Laimo sultys
  • 200 ml Bendras sulčių kiekis
  • 2 v.š. Cukraus
  • 2.5 plokštelės Želatinos - Išbrinkintos

Papuošimui

  • Apelsino ir laimo žievelės - Tarkuotos
  • Pistacijos - Kapotos

Gaminimo eiga
 

  • Želatiną išbrinkinti ir pašildyti. Visus kitus panna cottos ingredientus užvirti ir nukaisti. Įmaišyti želatiną. Pravėsus, atsargiai pilti į taures. Atšaldyti 1 – 2 val.
  • Išspausti apelsino ir laimo sultis, sudėti cukrų ir išbrinkintą želatiną. Šiek tiek pašildyti. Atsargiai supilti ant panna cottos sluoksnio. Atšaldyti.
  • Puošti apelsino, laimo tarkuota žievele ir kapotomis pistacijomis.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais riešutais ar įdaro skoniais, pvz., pridėti aviečių ar įvairių prieskonių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 5gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 60mgNatris: 30mgKalis: 200mgSkaidulos: 1gCukrus: 25gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Apelsinas, Laimas, Panna cotta, Pistacijos, Receptai su nuotraukomis
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating