Purus varškės apkepas

Purus varškės apkepas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Nereikia ilgų aprašymų – tiesiog pabandykite.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • varškė: 1 kilogramas (liesa)
  • manų kruopos: 12 valgomųjų šaukštų
  • pienas: 1,5 puodelio
  • kiaušiniai: 6 (dideli)
  • cukrus: 9 valgomieji šaukštai
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
  • romo ekstraktas: keli lašai (neprivaloma)

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia manų kruopas supilame į dubenėlį. Užpilame pienu bei atidedame į šalį, kol manų kruopos išbrinks.
  • Tada dubenyje kiaušinių trynius išplakame kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purios, baltos masės.
  • Sudedame į dubenį varškę. Išmaišome bei smulkintuvu sutriname iki vientisos masės, kol visai neliks sausų varškės gabalėlių.
  • Tuomet supilame išbrinkusias manų kruopas (jei kruopos nesugėrė viso ant jų supilto pieno, viskas gerai, tiesiog supilame visą dubenėlio turinį).
  • Įlašiname kelis lašelius romo ekstrakto (neprivaloma) ir dar kartą visą masę labai gerai pertriname iki visiškai idealios vientisos konsistencijos.
  • Tada kitame dubenyje iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus.
  • Sudedame juos į dubenį su visais produktais. Lengvai, lėtais judesiais įmaišome baltymus į varškės masę.
  • Tuomet paruoštą masę supilame į kepimo indą (× cm dydžio), kurią išklojome su kepimo popieriumi. Paviršių gražiai išlyginame.
  • Kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug – minučių. Jei matome, kad viršus kepimo metu pradeda pernelyg ruduoti, uždengiame folija.
  • . Galiausiai iškepus, išimame iš orkaitės bei kelias minutes palaukiame, kol sutvirtės. Pjaustome gabalėliais, dedame į lėkštes bei nedelsiant patiekiame. Valgome su norimais priedais pagal kiekvieno skonį: uogomis, uogienėmis, grietine ar panašiai. Mėgaujamės!

Pabaigai…

Užsirašyti pastabas apie tai, kas patiko ar ką norėtumėte pakeisti, gali padėti tobulinti gaminimo įgūdžius.
Recepto raktažodžiai Apkepai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating