Purus varškės apkepas
Nereikia ilgų aprašymų – tiesiog pabandykite.
Ingredientai
- varškė: 1 kilogramas (liesa)
- manų kruopos: 12 valgomųjų šaukštų
- pienas: 1,5 puodelio
- kiaušiniai: 6 (dideli)
- cukrus: 9 valgomieji šaukštai
- vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
- romo ekstraktas: keli lašai (neprivaloma)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia manų kruopas supilame į dubenėlį. Užpilame pienu bei atidedame į šalį, kol manų kruopos išbrinks.
- Tada dubenyje kiaušinių trynius išplakame kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki purios, baltos masės.
- Sudedame į dubenį varškę. Išmaišome bei smulkintuvu sutriname iki vientisos masės, kol visai neliks sausų varškės gabalėlių.
- Tuomet supilame išbrinkusias manų kruopas (jei kruopos nesugėrė viso ant jų supilto pieno, viskas gerai, tiesiog supilame visą dubenėlio turinį).
- Įlašiname kelis lašelius romo ekstrakto (neprivaloma) ir dar kartą visą masę labai gerai pertriname iki visiškai idealios vientisos konsistencijos.
- Tada kitame dubenyje iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus.
- Sudedame juos į dubenį su visais produktais. Lengvai, lėtais judesiais įmaišome baltymus į varškės masę.
- Tuomet paruoštą masę supilame į kepimo indą (× cm dydžio), kurią išklojome su kepimo popieriumi. Paviršių gražiai išlyginame.
- Kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug – minučių. Jei matome, kad viršus kepimo metu pradeda pernelyg ruduoti, uždengiame folija.
- . Galiausiai iškepus, išimame iš orkaitės bei kelias minutes palaukiame, kol sutvirtės. Pjaustome gabalėliais, dedame į lėkštes bei nedelsiant patiekiame. Valgome su norimais priedais pagal kiekvieno skonį: uogomis, uogienėmis, grietine ar panašiai. Mėgaujamės!
Pabaigai…
Užsirašyti pastabas apie tai, kas patiko ar ką norėtumėte pakeisti, gali padėti tobulinti gaminimo įgūdžius.