Pyragas su juodaisiais serbentais

Pyragas su juodaisiais serbentais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Viskas, ką reikia žinoti, yra pateikta žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • miltai: 500 gramų
  • cukrus: 250 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • sviestas: 150 gramų
  • soda: 1 a. š.
  • citrinos žievelė: 1 citrinos
  • serbentų uogienė: 500 gramų (tiks trinti serbentai su cukrumi)

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia viską, išskyrus uogienę, sudėkime į dubenį ir minkykime. Tada gautą tešlą bent valandai padėkime į šaldytuvą, kad ši sukietėtų. Skardą išklokime kepimo popieriumi. Po to pusę tešlos sutarkuokime (geriausiai tins burokinė tarka) arba sutrupinkime ją į skardą, rankomis gražiai palyginkime, kad trupiniai pasiskirstytų tolygiai.
  • Tuomet ant trupinių paskleiskime uogienę. Ant uogienės sluoksnio užtarkuokime arba vėl užtrupinkime pirštais likusią tešlos dalį. Galiausiai kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie minučių. Ragaujam 🙂

Pabaigai…

Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.
Recepto raktažodžiai Pyragai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating