Pyragas su juodaisiais serbentais
Viskas, ką reikia žinoti, yra pateikta žemiau.
Ingredientai
- miltai: 500 gramų
- cukrus: 250 gramų
- kiaušiniai: 3
- sviestas: 150 gramų
- soda: 1 a. š.
- citrinos žievelė: 1 citrinos
- serbentų uogienė: 500 gramų (tiks trinti serbentai su cukrumi)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia viską, išskyrus uogienę, sudėkime į dubenį ir minkykime. Tada gautą tešlą bent valandai padėkime į šaldytuvą, kad ši sukietėtų. Skardą išklokime kepimo popieriumi. Po to pusę tešlos sutarkuokime (geriausiai tins burokinė tarka) arba sutrupinkime ją į skardą, rankomis gražiai palyginkime, kad trupiniai pasiskirstytų tolygiai.
- Tuomet ant trupinių paskleiskime uogienę. Ant uogienės sluoksnio užtarkuokime arba vėl užtrupinkime pirštais likusią tešlos dalį. Galiausiai kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie minučių. Ragaujam 🙂
Pabaigai…
Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.