Pyragas su uogomis
Surašiau savo receptą, o jūsų patarimai ir idėjos visada laukiami komentaruose.
Ingredientai
- svietas: 100 gramų
- cukrus: 80 gramų
- citrinos sulčių:
- citrinos sultys: 1 citrinos
- smulkiai nutarkuota žievelė: 1 citrinos
- kiaušiniai: 1
- miltai: 140 gramų
- kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio
- natūralus jogurtas: 4 šaukštai
- obuolių sultys: 150 mililitrų
- šaldytos uogos: 200 gramų (mėlynės, vyšnios be kauliukų, gervuogės, avietės)
- rudasis cukrus demerara: 50 gramų
Gaminimo eiga
- Pirmiausia uogas išimkime iš šaldytuvo, kad šios atitirptų.
- Tada sviestu plonai patepkime kepimo indą.
- Tuomet likusį sviestą (kambario temperatūros), cukrų, miltus, citrinos žievelę, jogurtą bei kepimo miltelius išmaišykime. Įmaišykime ir išplaktą kiaušinį. Viską gerai išplakime iki vientisos masės. Pabaigoje įmaišykime ir obuolių sultis.
- Po to uogas suberkime į kepimo indo dugną, apliekime citrinos sultimis, užberkime rudąjį cukrų demerara. O ant viršaus supilkime paruoštą tešlą.
- Galiausiai pašaukite į iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug – minučių, iki tešla nebebus skysta. Valgome! Skanaus 🙂
Pabaigai…
Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.