Pyragas su uogomis

Pyragas su uogomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Surašiau savo receptą, o jūsų patarimai ir idėjos visada laukiami komentaruose.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • svietas: 100 gramų
  • cukrus: 80 gramų
  • citrinos sulčių:
  • citrinos sultys: 1 citrinos
  • smulkiai nutarkuota žievelė: 1 citrinos
  • kiaušiniai: 1
  • miltai: 140 gramų
  • kepimo milteliai: 1,5 šaukštelio
  • natūralus jogurtas: 4 šaukštai
  • obuolių sultys: 150 mililitrų
  • šaldytos uogos: 200 gramų (mėlynės, vyšnios be kauliukų, gervuogės, avietės)
  • rudasis cukrus demerara: 50 gramų

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia uogas išimkime iš šaldytuvo, kad šios atitirptų.
  • Tada sviestu plonai patepkime kepimo indą.
  • Tuomet likusį sviestą (kambario temperatūros), cukrų, miltus, citrinos žievelę, jogurtą bei kepimo miltelius išmaišykime. Įmaišykime ir išplaktą kiaušinį. Viską gerai išplakime iki vientisos masės. Pabaigoje įmaišykime ir obuolių sultis.
  • Po to uogas suberkime į kepimo indo dugną, apliekime citrinos sultimis, užberkime rudąjį cukrų demerara. O ant viršaus supilkime paruoštą tešlą.
  • Galiausiai pašaukite į iki laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug – minučių, iki tešla nebebus skysta. Valgome! Skanaus 🙂

Pabaigai…

Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.
Recepto raktažodžiai Pyragai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating