Pyragas-vainikas (cruffin)

Pyragas-vainikas (cruffin)

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Stengiuosi šį pyragą iškepti kiekvienoms Velykoms. Cruffin – tai derinys tarp kruasano ir muffino, su šventinėmis vaisių natomis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour 15 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Angliška
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 30 cm skersmens, su nuimamais kraštais)
  • Tešlos šepetėlis (Tešlai su sviestu aptepti)
  • Plakimo šluotelė (Ingredientams sumaišyti)
  • Maišytuvas (Tešlai maišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 650-750 g Miltai
  • 250 ml Pienas
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 3 vnt Kiaušinių tryniai
  • 120 g Cukrus
  • 30 g Medus
  • 100 g Sviestas
  • 20 g Vanilinis cukrus
  • 0.25 a.š. Druska
  • 25 g Šviežios mielės

Įdaras

  • pagal skonį Brandyje mirkyti abrikosai, razinos, džiovintos spanguolės
  • 100 g Sviestas - Minkštas

Gaminimo eiga
 

  • Mieles ištirpinti šlakelyje šilto vandens (50ml.) su cukrumi. Pieną pašildyti, pilti į dubenį, ten pat pilti cukrų, aktyvuotas mieles, išplaktus kiaušinius ir trynius, ištirpintą medų, druską, miltus dalimis, vis pamaišant, tada ištirpintą sviestą ir užminkyti tešlą. Ji bus lipni, gali šiek tiek pritrūkti miltų, bet nepersistengti pripilti per daug. Tešla turi būti lipnoka, minkyti 10-15 min. vis pasitepant rankas aliejumi, tada tešla taps labai glotni. Labai patogu maišyti planetariniu mikseriu, jei kas turite. Patepti dubenį aliejumi, sudėti tešlą ir apdengus palikti šiltai pakilti.
  • Tešlą padalinti į 2 dalis, stalą patepti aliejumi ir iškočioti plonai, aptepti minkštu sviestu ir apiberti mirkytais vaisiais. Susukti į volelius, man gavosi po 70 cm. Kiekvieną perpjauti pusiau, o tas dalis dar perpjauti išilgai. Gausite 8 dalis. Jas susukti taip, kad pjūvis eitų į išorę. Sudėti į skardą, aš naudojau torto žiedą 30 cm skersmens, o į vidurį įdėjau skardinę apsuktą folija. Dar kartą palikau pakilti.
  • Aptepiau atidėtu trupučio kiaušinio plakinio, dar apibarsčiau migdolų plokštelėmis. Kepiau 45 min. žiūrėkit pagal savo orkaitę. Jei per daug ruduos viršus, pridenkite folija. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, ištraukite skardinę, kad apkeptų viduriukas.

Pabaigai…

Tešla turi būti lipnoka, minkyti 10-15 min. vis pasitepant rankas aliejumi, tada tešla taps labai glotni. Labai patogu maišyti planetariniu mikseriu, jei kas turite.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 200gBaltymai: 20gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 150mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 3gCukrus: 100gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Cruffin, Pyragas su vaisiais, Receptai su nuotraukomis, Velykų pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating