Pyragėliai su obuoliais
Ingredientai ir gaminimo eiga pateikti apačioje.
Ingredientai
- sviestas: 200 gramų
- kiaušiniai: 3
- cukrus: 1/2 stiklinės
- kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
- miltai: 3,5 stiklinės
- obuoliai: 5-6
- cinamonas: pabarstymui
- cukrus: pabarstymui
Gaminimo eiga
- Pirmiausia sviestą ištrinkime su cukrumi iki kol gausis puri masė. Tada sudėkime kiaušinius.
- Tuomet kepimo miltelius sumaišykime su miltais bei suberkime į gautą sviesto bei kiaušinių masę.
- Suminkykime rankomis (tešla gali truputį lipti prie ranku, tuomet įdėkime dar truputi miltų, tik nepersistengkime, kad tešla nepataptų kieta).
- Tada obuolius nulupkime bei supjaustykime mažais gabaliukas. Juos pabarstykime cinamonu bei cukrumi.
- Iškočiokime tešlą kažkur iki pusė centimetro storio bei supjaustykime kvadratėliais maždaug tokio dydžio, kokio norime kad išeitų pyragėliai (pvz * cm).
- Po to ant iškočioto kvadrato dėkime obuolių bei visus keturis tešlos kampus sukelkime į viršų ir gražiai sulipinkime.
- Galiausiai išklokime skardą kepimo popieriumi ir kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug – minučių (priklauso nuo to, kokio dydžio pasidarysime pyragėlius). Valgome. Skanaus!
Pabaigai…
Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.