Pyragėliai su obuoliais

Pyragėliai su obuoliais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Ingredientai ir gaminimo eiga pateikti apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • sviestas: 200 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • cukrus: 1/2 stiklinės
  • kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
  • miltai: 3,5 stiklinės
  • obuoliai: 5-6
  • cinamonas: pabarstymui
  • cukrus: pabarstymui

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia sviestą ištrinkime su cukrumi iki kol gausis puri masė. Tada sudėkime kiaušinius.
  • Tuomet kepimo miltelius sumaišykime su miltais bei suberkime į gautą sviesto bei kiaušinių masę.
  • Suminkykime rankomis (tešla gali truputį lipti prie ranku, tuomet įdėkime dar truputi miltų, tik nepersistengkime, kad tešla nepataptų kieta).
  • Tada obuolius nulupkime bei supjaustykime mažais gabaliukas. Juos pabarstykime cinamonu bei cukrumi.
  • Iškočiokime tešlą kažkur iki pusė centimetro storio bei supjaustykime kvadratėliais maždaug tokio dydžio, kokio norime kad išeitų pyragėliai (pvz * cm).
  • Po to ant iškočioto kvadrato dėkime obuolių bei visus keturis tešlos kampus sukelkime į viršų ir gražiai sulipinkime.
  • Galiausiai išklokime skardą kepimo popieriumi ir kepkime iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug – minučių (priklauso nuo to, kokio dydžio pasidarysime pyragėlius). Valgome. Skanaus!

Pabaigai…

Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating