Rikotos – migdolų pyragas

Rikotos – migdolų pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Jau keletą dienų svajojau apie pyragą. Rudenišką – sodraus skonio, kvapnų, nors ir be obuolių. Atradau šį receptą. Be miltų, tačiau labai labai migdolinį. Šis rikotos ir migdolų pyragas puikiai tiks su uogų ar vaisių padažu, o gal net su ledų kaušeliu. Pyragas yra sodrus, saldus ir labai migdolinis.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Itališka
Porcijos 8 porcijos
Kalorijos(-ų) 380 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 24-26 cm skersmens)
  • Kepimo popierius
  • Plakimo šluotelė (Sviestui, cukrui ir baltymams plakti)

Ingredientai
  

  • 120 g Sviestas - Kambario temperatūros
  • 270 g Cukrus
  • 4 vnt Kiaušiniai - Atskiri tryniai ir baltymai
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus
  • 3 vnt Citrinos žievelė - Nutarkuota, papildomai 0,5 citrinos sulčių
  • 250 g Rikota
  • 150 g Migdolų miltai
  • Kapoti migdolai - Pabarstymui

Gaminimo eiga
 

  • Sviestą gerai išsukti su puse cukraus kiekio.
  • Sudėti kiaušinių trynius, vanilinį cukrų, citrinos žieveles ir sultis, vėl gerai išsukti.
  • Įmaišyti rikotą ir migdolų miltus.
  • Išsukti baltymus su likusiu cukrumi iki morengo. Atsargiai įmaišyti į pyrago masę.
  • Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Supilti pyrago masę.
  • Kepti 160°C temperatūroje 50-60 min. Prieš pjaunant visiškai atvėsinti.

Pabaigai…

Šis pyragas labai skanus su trintomis mėlynėmis arba ledais. Galite eksperimentuoti su kitais riešutais.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 380kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 100mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 35gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Be miltų, Migdolai, Receptai su nuotraukomis, Rikota
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai