
Rikotos – migdolų pyragas
Jau keletą dienų svajojau apie pyragą. Rudenišką – sodraus skonio, kvapnų, nors ir be obuolių. Atradau šį receptą. Be miltų, tačiau labai labai migdolinį. Šis rikotos ir migdolų pyragas puikiai tiks su uogų ar vaisių padažu, o gal net su ledų kaušeliu. Pyragas yra sodrus, saldus ir labai migdolinis.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 24-26 cm skersmens)
- Kepimo popierius
- Plakimo šluotelė (Sviestui, cukrui ir baltymams plakti)
Ingredientai
- 120 g Sviestas - Kambario temperatūros
- 270 g Cukrus
- 4 vnt Kiaušiniai - Atskiri tryniai ir baltymai
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
- 3 vnt Citrinos žievelė - Nutarkuota, papildomai 0,5 citrinos sulčių
- 250 g Rikota
- 150 g Migdolų miltai
- Kapoti migdolai - Pabarstymui
Gaminimo eiga
- Sviestą gerai išsukti su puse cukraus kiekio.
- Sudėti kiaušinių trynius, vanilinį cukrų, citrinos žieveles ir sultis, vėl gerai išsukti.
- Įmaišyti rikotą ir migdolų miltus.
- Išsukti baltymus su likusiu cukrumi iki morengo. Atsargiai įmaišyti į pyrago masę.
- Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Supilti pyrago masę.
- Kepti 160°C temperatūroje 50-60 min. Prieš pjaunant visiškai atvėsinti.
Pabaigai…
Šis pyragas labai skanus su trintomis mėlynėmis arba ledais. Galite eksperimentuoti su kitais riešutais.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 380kcalAngliavandeniai: 45gBaltymai: 10gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 150mgNatris: 100mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 35gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg