
Rožės magija su šokoladu ir braškėmis
Šis desertas sukurtas įkvėptas įspūdingos raudonos rožės, kuri simbolizuoja meilę ir aistrą. Tai ne tik gražiai atrodantis, bet ir nuostabiai skanus desertas, puikiai tinkantis romantiniams vakarams ar ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Maišymo dubuo (Didelis, tešlai sumaišyti)
- Kepimo forma (Apvali, 18 cm skersmens)
- Plakimo šluotelė (Kremui suplakti)
- Kepimo popierius
- Pjaustymo lenta (Braškėms pjaustyti)
Ingredientai
Pagrindas
- 200 g Šokoladinis sausainiai - Sumalti
- 100 g Tirpintas sviestas
Įdaras
- 250 g Maskarponės sūris
- 100 g Cukraus pudra
- 200 ml Grietinėlė - Plakimui
- 1 vnt Vanilės ankštis - Sėklos išgremžtos
- 150 g Šviežios braškės - Supjaustytos plonais griežinėliais
Dekoravimas
Gaminimo eiga
- Sausainius sumalti ir sumaišyti su tirptu sviestu. Gautą masę paskleisti kepimo formos dugne ir gerai prispausti. Padėti į šaldytuvą, kol ruošiamas įdaras.
- Maskarponės sūrį sumaišyti su cukraus pudra ir vanilės sėklomis. Atskirai suplakti grietinėlę iki standžių putų ir švelniai įmaišyti į sūrio masę.
- Išimti pagrindą iš šaldytuvo ir uždėti ploną sluoksnį įdaro. Ant viršaus išdėlioti braškių griežinėlius, tada uždėti likusį įdarą. Išlyginti paviršių.
- Desertą uždengti ir palikti šaldytuve bent 2 valandas, kol gerai sustings. Prieš patiekdami papuoškite rožių žiedlapiais ir pabarstykite cukraus pudra.
Pabaigai…
Šis desertas tinka įvairioms progoms ir gali būti pritaikytas naudojant kitus sezoninius vaisius. Jei nerandate valgomų rožių žiedlapių, galite naudoti kitus valgomus gėlių žiedus.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 450kcalAngliavandeniai: 30gBaltymai: 6gRiebalai: 35gSotieji riebalai: 20gCholesterolis: 80mgNatris: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas C: 10mgCalcium: 10mg