Rulade su Šokoladu ir Vaisiniais Papuošimais
Ši rulade su šokoladiniu padažu ir vaisiniais papuošimais yra puikus desertas, puikiai tinkantis tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam mėgavimuisi. Dėl vaisių ir gėlių dekoracijų, ši rulade ne tik skaniai atrodo, bet ir nuostabiai kvepia. Šio deserto gamyba reikalauja šiek tiek laiko, tačiau rezultatas atperka pastangas.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Plokščia kepimo forma, tinkama ruladei)
- Kepimo popierius
- Plakimo šluotelė (Tešlai ir įdarui suplakti)
- Mentelė (Tešlai išlyginti)
Ingredientai
Tešla
- 200 g Kviečių miltai
- 4 vnt Kiaušiniai
- 150 g Cukrus
- 100 g Sviestas - Tirptas
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
Įdaras
- 300 ml Grietinėlė
- 200 g Šokoladas - Juodasis šokoladas, ištirpintas
- 100 g Cukrus
- 50 g Mėlynės - Šviežios, papuošimui
- 50 g Avietės - Šviežios, papuošimui
- Keli vnt Valgomosios gėlės - Papuošimui
Gaminimo eiga
- Kiaušinius ir cukrų suplakti iki purios masės.
- Įdėti miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, maišyti iki vientisos tešlos.
- Sviestą ištirpinti ir įmaišyti į tešlą. Viską gerai išmaišyti.
- Tešlą tolygiai paskirstyti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos.
- Kepti 180°C temperatūroje apie 10-15 minučių, kol tešla gražiai apskrus.
- Atvėsinti ir išvynioti iš kepimo popieriaus. Paruošti šokoladinį įdarą: ištirpintą šokoladą sumaišyti su plakta grietinėle ir cukrumi.
- Ant atvėsusios tešlos paskirstyti paruoštą šokoladinį įdarą ir suvynioti rulade.
- Papuošti rulade šokoladiniu padažu, šviežiomis uogomis ir valgomosiomis gėlėmis.
Pabaigai…
Rulade galite papuošti pagal savo skonį naudodami kitus vaisius arba riešutus.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 60gBaltymai: 8gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 100mgNatris: 120mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 40gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 5mg