Šakočio “pusbrolis”
Pasirinkite ingredientus ir skaitykite toliau.
Ingredientai
- 350 g cukraus,
- 350 g sviesto,
- 200 g miltų,
- 150 g krakmolo,
- 7 kiaušiniai,
- 2 šaukštai 30proc. grietinės,
- 1 šaukštelis van.cukraus.
Gaminimo eiga
- Sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną įsukti trynius. Miltus sumaišyti su krakmolu ir pamažu įsijoti į sviesto trynių masę.Kiaušinių baltymus išsukti iki standžių putų ir įmaišyti į tešlą. Įmaišyti grietinę.
- Įkaitinti orkaitę iki ir nustatyti viršaus kepimą.
- Skardą ištiesti kepimo popieriumi, ištepti sviestu.
- Paskleisti ant popieriaus keletą šaukštų tešlos ir kepti min. Ant viršaus užpilti dar keletą šaukštų tešlos ir vėl kepti. Taip daryti, kol pasibaigs tešla.
Pabaigai…
Neskubėkite gamindami; kantrybė dažnai padeda pasiekti geriausius skonius.