Saldus bulvių apkepas
Apkepas skanus ir šiltas, ir šaltas.
Ingredientai
- 1 kg bulvių,
- 1/4 l pieno,
- 250 g miltų,
- 1 kiaušinis,
- 50 g cukraus,
- žiupsnelis druskos,
- 500 g obuolių,
- 2 šaukštai sviesto.
Gaminimo eiga
- Ant didelio dubens užtieskite skiautelę marlės.
- Ant jos dėkite sutarkuotas bulves, išspauskite skystį, padėkite jį į šalį.
- Bulves užplikykite karštu pienu, suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, įberkite cukraus, druskos ir išmaišykite.
- Į tešlą sudėkite nuluptus ir nedideliais gabalėliais supjaustytus obuolius.
- Masę sudėkite į riebalais išteptą apkepo formą, apšlakstykite ištirpintu sviestu ir kepkite iki 200 laipsnių C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol parus.
- Iškepus leiskite šiek tiek atvėsti.
Pabaigai…
Drąsiai pakeiskite ingredientus pagal savo pageidavimus ar mitybos poreikius.