
Šaldytas arbūzų šerbetas su citrinos gaiva
Šis gaivus šerbetas pagamintas iš arbūzo, kuris su savo sultingu saldumu puikiai derina citrinos rūgštelę. Idealiai tinka karštomis vasaros dienomis arba kaip lengvas desertas po sočių pietų. Šis receptas yra itin paprastas, tačiau rezultatas nustebins savo skoniu.
Reikalingi Įrankiai
- Blenderis (Sumaišyti arbūzų masę)
- Šaukštas (Patiekimui)
- Indelis šaldymui (Indelis, kurį galima laikyti šaldiklyje)
Ingredientai
- 500 g Arbūzo minkštimas - Be sėklų
- 2 vnt Citrinos - Šviežiai išspaustos sultys
- 2 v.š. Cukrus - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- Sumaišykite blenderiu arbūzo minkštimą iki vientisos masės.
- Įpilkite citrinos sulčių ir cukraus. Dar kartą gerai suplakite.
- Supilkite masę į indelį ir įdėkite į šaldiklį. Po kelių valandų, kai masė pradės stingti, permaišykite šerbetą ir grąžinkite atgal į šaldiklį.
- Patiekite šerbetą su citrinos skiltele arba mėtų lapeliu dekoravimui.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais vaisiais arba pridėti truputį mėtos skoniui sustiprinti.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 90kcalAngliavandeniai: 22gBaltymai: 1gRiebalai: 0.5gNatris: 3mgKalis: 280mgSkaidulos: 1gCukrus: 18gVitaminas A: 570IUVitaminas C: 12mg