Sausainiai „Smaližiaus svajonė“
Gaminimo eiga ir ingredientai aprašyti žemiau.
Ingredientai
- sviesto: 150 gramų
- cukraus: 70 gramų
- vanilinio cukraus: 20 gramų
- kiaušinių trynių: 1
- persijotų miltų: 150 gramų
- riešutų: 110 gramų (40 g smulkiai maltų lazdynų arba žemęs riešutų, 70 g stambiau sumaltų riešutų – apvoliojimui)
- mėgstamos uogienės: 4 valgomųjų šaukštų (arba Rududu karamelės)
Gaminimo eiga
- Pirmiausia minkštą sviestą gerai išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Tuomet po vieną įleidžiame trynius.
- Tada persijotus miltus sumaišome su maltais riešutais bei beriame į sviesto masę. Viską gerai išmaišome bei suminkytą tešlą įsukame į maistinę plėvelę ir laikome maždaug valandą šaldytuve.
- Tuomet iš atšaldytos tešlos rankomis formuojame nedidelius kamuoliukus, juos pavoliojame riešutuose, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tada truputį suplojame bei pirštu įspaudžiame duobutę. Į ją įkrečiame uogienės arba karamelės „Rududu“ (pastarosios dėkime labai mažai, nes kepant ji išteka. Kai sausainiai iškeps, tada jau galime prisidėti jos šiek tiek daugiau). Sausainiai kepdami truputį išsiplečia, todėl juos dedame palikdami tarpus.
- Galiausiai kepame iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug minučių. Skanaus!
Pabaigai…
Kokybiški ingredientai dažnai duoda geriausius rezultatus maisto gamyboje.