Skanėstas su uogomis
Jei turite panašių receptų ar gaminate kitaip – laukiu komentarų.
Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. (pakuotė)
- Sutirštintas pienas 100 g
- Grietinėlė 200 ml (plakta)
- Citrinos 1 vnt.(žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės)
- Pistacijos 50 g (pyragaičiams puošti)
- uogos (maišelis šaldytų uogų mišinio (aviečių, braškių, gervuogių, serbentų ir kt.) 400 g
- martinis 2 valg. š.
Gaminimo eiga
- Tešlą atšildykite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir iškepkite karštoje orkaitėje.
- Plastikiniame dubenyje sutirštintą pieną atsargiai sumaišykite su plakta grietinėle, martiniu, citrinų sultimis ir žievelėmis. Paruoštą kremą padėkite į šaldytuvą, kad apstingtų.
- Ant kiekvieno tešlos lakštelio krėskite kremo, tada berkite uogų ir užvožkite kitą tešlos lakštelį.
- Pyragaičius puoškite gražiomis uogomis, tiekite su pistacijų kremu (saujelę pistacijų sumalkite ir sumaišykite su plakta grietinėle).
Pabaigai…
Kai kyla abejonės, paprastumas gali išryškinti ingredientų kokybę.