Skanūs keksiukai su šokoladu
Dažniausiai gaminu taip kaip aprašyta apačioje.
Ingredientai
- minkštas natūralus sviestas: 50 gramų
- baltasis cukrus: 3/4 puodelio
- vanilinas: 1 žiupsnelis
- tarkuota citrinos žievelė: 1 valgomasis šaukštas
- kiaušiniai: 3 (vidutinio dydžio)
- šokolado traškučiai arba tarkuotas šokoladas: 100 gramų
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- a. r. kvietiniai miltai: 1,5 puodelio
- Pabarstymui:
- rudasis cukrus: 2-3 valgomieji šaukštai
- citrinos žievelė: žiupsnelis
- cinamonas: 1/2 arbatinio šaukštelio
- imbieras: žiupsnelis
Gaminimo eiga
- Pirmiausia sviestą gerai išsukame su cukrumi iki purios masės. Įberiame vanilino, citrinos bei išmaišome. Kiaušinius atsargiai atskiriame, baltymus išplakame iki standžių putų, o trynius įmaišome į sviesto masę.
- Tuomet šokoladą susmulkiname mažais gabaliukais. Į sviesto, cukraus, trynių masę suberiame miltus, sumaišome su kepimo milteliais bei gerai išmaišome. Į tešlą įmaišome šokoladą, o tada ir kiaušinių baltymus.
- Tada į specialią, keksiukams skirtą kepimo skardą įdedame keksiukų popierinius krepšelius. Sukrečiame po šaukštus su kaupu į kiekvieną krepšelį. Iki viršaus turi likti vos milimetrai. Dedame į žemiausią lygį orkaitėje. Jei naudojate paprastą orkaitę – kepkite maždaug minučių iki laipsnių temperatūros įkaitintoje temperatūroje.
- Galiausiai, kol keksiukai keps, per – minučių paruošiae mišinį viršui: sumaišome cukrų, cinamoną, imbierą bei citriną. Išimame keksiukus iš orkaitės bei apibarstome juos. Tuomet vėl dedame į orkaitę ir kepame, kol apskrus bei įsmeigta šakutė neaplips tešla – maždaug apie minučių. Tikras gardumėlis!
Pabaigai…
Kokybiški ingredientai dažnai duoda geriausius rezultatus maisto gamyboje.