Skanūs keksiukai su šokoladu

Skanūs keksiukai su šokoladu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Dažniausiai gaminu taip kaip aprašyta apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • minkštas natūralus sviestas: 50 gramų
  • baltasis cukrus: 3/4 puodelio
  • vanilinas: 1 žiupsnelis
  • tarkuota citrinos žievelė: 1 valgomasis šaukštas
  • kiaušiniai: 3 (vidutinio dydžio)
  • šokolado traškučiai arba tarkuotas šokoladas: 100 gramų
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • a. r. kvietiniai miltai: 1,5 puodelio
  • Pabarstymui:
  • rudasis cukrus: 2-3 valgomieji šaukštai
  • citrinos žievelė: žiupsnelis
  • cinamonas: 1/2 arbatinio šaukštelio
  • imbieras: žiupsnelis

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia sviestą gerai išsukame su cukrumi iki purios masės. Įberiame vanilino, citrinos bei išmaišome. Kiaušinius atsargiai atskiriame, baltymus išplakame iki standžių putų, o trynius įmaišome į sviesto masę.
  • Tuomet šokoladą susmulkiname mažais gabaliukais. Į sviesto, cukraus, trynių masę suberiame miltus, sumaišome su kepimo milteliais bei gerai išmaišome. Į tešlą įmaišome šokoladą, o tada ir kiaušinių baltymus.
  • Tada į specialią, keksiukams skirtą kepimo skardą įdedame keksiukų popierinius krepšelius. Sukrečiame po šaukštus su kaupu į kiekvieną krepšelį. Iki viršaus turi likti vos milimetrai. Dedame į žemiausią lygį orkaitėje. Jei naudojate paprastą orkaitę – kepkite maždaug minučių iki laipsnių temperatūros įkaitintoje temperatūroje.
  • Galiausiai, kol keksiukai keps, per – minučių paruošiae mišinį viršui: sumaišome cukrų, cinamoną, imbierą bei citriną. Išimame keksiukus iš orkaitės bei apibarstome juos. Tuomet vėl dedame į orkaitę ir kepame, kol apskrus bei įsmeigta šakutė neaplips tešla – maždaug apie minučių. Tikras gardumėlis!

Pabaigai…

Kokybiški ingredientai dažnai duoda geriausius rezultatus maisto gamyboje.
Recepto raktažodžiai Keksai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating