Skruzdėlynas
Daugiau informacijos apie receptą pateikta žemiau.
Ingredientai
- Tešlai:
- 4 kiaušiniai
- 5 šaukštai grietinės
- truputis druskos
- miltų (kad gautųsi kieta tešla)
- aliejaus (virimui)
- Sirupui:
- 1 stiklinė medaus
- 1 stiklinė cukraus
- 30g sviesto
- 1 šaukštas grietinės
- 2 šaukštai vandens
Gaminimo eiga
- Suminkome tešlą,plonai iškočiojame(kočiojam be miltų,kad neliptų prie rankų,tešlą reikia ištepti aliejum),supjaustome keturkampio arba rombo formos juostelėmis.Išverdame aliejuje.
- Verdane sirupą,kol įlašinus lašą į vandenį,jis neišsileis.Sirupe mirkome juosteles ir sudedame kalnu į lėkštę.Viršų puošiame razinomis,aguonom,riešutais,džiovintais susmulkintais vaisiais.
Pabaigai…
Maisto gamyba yra menas – nebijokite eksperimentuoti su skoniais ir technikomis.